Във връзка с разпространението на новия коронавирус Ковид-19 (COVID-19) в

...
Във връзка с разпространението на новия коронавирус Ковид-19 (COVID-19) в
Коментари Харесай

Коронавирус: Външно препоръчва българите да не пътуват в Италия

Във връзка с разпространяването на новия ковид " Ковид-19 " (COVID-19) в Италия и по-специално Северна Италия предлагаме на българските жители , които обитават или пътуват в Италия, да пътуват единствено в краен случай в регионите, където е открита болест .

Препоръчваме също по този начин на сънародниците ни да се въздържат от посещаване на обществени мероприятия , да заобикалят места със скупчване на доста хора, както и да съблюдават ограничения за сигурност като носене на защитна здравна маска, поддържане на персонална хигиена и да се заобикаля директен контакт с непознати.

В същото време, взимайки поради настоящата обстановка с развиването на епидемията на ковид 2019-nCoV, Министерството на външните работи на България увеличи показателя на риска при пътешестване до Китай до най-високото Ниво 5: Предупреждение за прекратяване на всевъзможни пътувания и неотложно овакантяване на страната .

Няма данни за инфектирани с коронавивуса " Ковид-19 " (COVID-19) български жители в Китай и в Италия .

В посолството ни в Рим и в Генералното ни консулство в Милано не са получавани сигнали за болни българи или сигнали от наши сънародници за подпомагане по отношение на рестриктивните мерки в границите на карантината в някои градове. На незабавния телефон на Генералното ни консулство в Милано са постъпили две позвънявания от наши сънародници с молба за рекомендации.

По информация на италианските управляващи броят на инфектираните в Италия от новия ковид все още е 132 души като 26 от тях са на интензивно лекуване .

Регистрирани са нови случаи в обитаеми места , където до този миг нямаше признаци на болест като град Монца, Сесто Сан Джовани, селцето Валтелина (община Сондрио, Ломбардия). Има нови случаи и в Торино .

Не е оповестено изключително състояние, само че непрекъснато се вкарват нови ограничаващи болестта ограничения .

Преустановено е прекъсването на влаковете в градовете " под карантина ", където са регистрирани случаи на инфектирани хора - дребните общини към град Лоди, Ломбардия: Кодоньо, Казалпустерленго, Малео Кастильоне д " Ада, Теранова дей Пасерини, Сомаля, Сан Фиорано и Сесто Кремонезе. Забранено е напускането или визитата на външни лица в тези обитаеми места.

По данни на Италианския статистически институт в област Ломбардия живеят 10 046 българи , в област Венето - 2312, в област Пиемонте - 3071, в град Милано са регистрирани 5 241 български жители, а в община Лоди - 313 българи.

Посолството ни в Рим и Градска канализация Милано са в подготвеност да оказват подпомагане на сънародниците ни при нужда . Българските жители могат да се свържат с: посолството ни в Рим на телефони +39 06 322 46 40; +39 06 322 46 43. Телефони на посолството в извънработно време: + 39 06 322 46 40; + 39 06 322 46 43. Генерално консулство в Милано: +39 02 849 429 02. Телефон на генералното консулство в извънработно време: +39 33 37 826 043.
 Заразените с ковид в Италия към този момент са над 100, стопират карнавала във Венеция
Заразените с ковид в Италия към този момент са над 100, стопират карнавала във Венеция

В цялостния за карнавала град има 2 инфектирани, а Австрия може да вкара граничен контрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР