Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб

...
Във връзка с разпространението на болестта COVID-19 в световен мащаб
Коментари Харесай

Външно повиши индекса на риск при пътуване за редица държави

Във връзка с разпространяването на заболяването COVID-19 в международен мащаб и оповестената от Световната здравна организация пандемия Министерството на външните работи тази заран направи преоценка и поправя равнищата на риск за редица страни. Актуалните равнища на риск са:

Ниво 5: Китай, Иран;

Ниво 4: Германия, Франция, Италия, Испания, Република Корея, Северна Корея (КНДР), Бангладеш, Индия, Малдиви, Непал, Шри Ланка;

Ниво 3: Съединени американски щати, Япония, Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия, Белгия, Австрия.

Ниво 2: Сърбия, Румъния, Малайзия, Катар, Австралия, Канада, Гърция, Чехия, Финландия, Португалия, Сингапур, Словения, Естония, Исландия, Ирландия, Полша.

От 19 март (четвъртък) до 31 март се стопират всички интернационалните полети от и до Египет, като това се отнася в това число и за чартърните полети. Мярката стартира да се ползва от 12.00 ч. на 19 март.

За следващ път призоваваме българските жители да не пътуват отвън или към България, да анулират към този момент планувани пътувания и да съблюдават напътствията на институциите у нас и в чужбина, да бъдат виновни към себе си, околните си и обществото.

На всички сънародници, които се намират в чужбина или възнамеряват пътешестване, предлагаме:

- Да наблюдават информацията, предизвестията и препоръките, които Министерство на външните работи разгласява на своя уебсайт в специфична графа „ Коронавирусът - какво да вършим " - https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736

- Информацията може да бъде открита и в рубриката за известия на дирекция „ Ситуационен център " https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/listing и в рубриката „ Пътувам за " за всяка обособена страна https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo

- Да наблюдават и следват рекомендациите и инструкциите на управляващите в страната, в която се намират.

- При нужда от подпомагане да се свържат на денонощните ни телефони: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56; 02 948 3052; 02 948 2552; 02 948 2085 и на имейл адрес [email protected].

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР