Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19, Държавната агенция

...
Във връзка с разпространението и опасността от COVID-19, Държавната агенция
Коментари Харесай

ДАЗД с нова възможност за всички, които имат нужда да попитат или споделят своите емоции и тревоги

Във връзка с разпространяването и заплахата от COVID-19, Държавната организация за протекция на детето сътвори нова опция за всички - деца и възрастни, които имат потребност да попитат или споделят своите страсти и паники.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1626
Това оповестиха от ДАЗД.

Създадената графа на уеб страницата на Агенцията е още една опция за всеки, който търси отговор на значим за него въпрос, обвързван с непозната и нова обстановка. Онлайн услугата се поддържа от психолози, които имат за цел да оказват помощ на хората да се усещат по-спокойни, до момента в който съблюдават наложените ограничавания да си останат у дома.

"Днес всекидневието на всички ни минава в огромна доза въпросителни, за това по какъв начин да се предпазим от новия вирус; по какъв начин да не заразим себе си и хората към нас; по какъв начин да организираме деня си по най-хубавия метод, с цел да сме потребни на себе си, децата, околните си и всички хора. Всеки по собствен метод търси вид да не попадне в обществена и професионална изолираност. Нормално е да не крием паниките си, а да приказваме намерено за тях, както и да не се тормозим да питаме, с изключение на околните си, и експертите ", е показала Елеонора Лилова, ръководител на ДАЗД, представена в известието.

Формата за противоположна връзка по въпросите с ковид е създадена на уеб страницата на Агенцията и всеки може да я употребява като подаде имейла си и опише в текстовото поле казуса, който го вълнува или тормози. На имейла си потребителят получава отговор от съветник, експерт в спешни обстановки. Част от задаваните въпроси ще бъдат оповестени на уеб страницата, с цел да са потребни и на други хора, като се резервира анонимността на всички.

От ДАЗД оповестяват, че продължава и практиката при сигнал за дете с заплаха за здравето или живота му да се сезират локалните "Отдели за протекция на детето ", полицейските органи и други.

ДАЗД поеме ръководството на националния телефон за деца 116 111

ДАЗД може да окаже психическа поддръжка и посредством конферентна връзка, както и при положение на последна нужда да изпрати екип на място, при спазване на съответните защитни ограничения в изключителната обстановка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1626  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР