Във връзка с разпространената от прокуратурата информация за комуникация между

...
Във връзка с разпространената от прокуратурата информация за комуникация между
Коментари Харесай

Шефът на ВАС проверява как предварително е изтекло съдебно решение до Пламен Узунов

В ъв връзка с публикуваната от прокуратурата информация за връзка сред секретаря по правни въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов и предприемача Пламен Бобоков, при която е открито, че е разменена информация за неподписано от съдиите и необявено правосъдно решение на Върховния административен съд (ВАС),  ръководителят на Георги Чолаков разпореди вътрешна инспекция по случая . Това оповестиха от кабинета на Чолаков.  

Миналата седмица държавното обвиняване популяризира чатове сред Пламен Бобоков – обвинен по делото за аферата „ Боклукгейт “ – и двама мъже с властови позиции. Единият бе русенският прокурор Николай Николов, а другият секретарят по правни въпроси и антикорупция на президента и някогашен длъжностен вътрешен министър Пламен Узунов.

От връзката на Узунов с Бобоков излиза наяве, че двамата са обсъждали окончателното решение на Върховен административен съд по проблема с либийския танкер „ Бадр “, чиято благосъстоятелност беше противоречива. От публикуваните от прокуратурата чатове стана известно, че актуалният секретар по правни въпроси и антикорупция в кабинета на Румен Радев се е сдобил с решението на Върховен административен съд шест дни преди то да бъде оповестено и още преди то да бъде подписано от който и да е от тримата съдии в състава, след което го е изпратил на Пламен Бобоков. Самият интерес на предприемача към към момента неподписаното решение на съда по проблема с кораба „ Бадр “ също е подозрителен, изключително на фона на директните му бизнес контакти с либийската страна.

Тези разкрития обаче повдигнаха няколко доста значими въпроса по отношение на това по какъв начин решението е изтекло от Върховен административен съд и забъркани ли са в това съдиите от състава, чийто отговори следва занапред да станат ясни.

„ Целта е да бъдат открити всички обстоятелства и условия по отношение на приключването на информацията “, изясняват от Върховен административен съд стартирането на инспекцията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР