Във връзка с публикувания график на Топлофикация София ЕАД за

...
Във връзка с публикувания график на Топлофикация София ЕАД за
Коментари Харесай

КЕВР изиска от „Топлофикация София” да предостави пълна информация за предстоящите планови ремонти

Във връзка с оповестения график на " Топлофикация София " ЕАД за осъществяване на планови поправки на топлопреносната мрежа през неотоплителния интервал и постъпили в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) възражения на наранени консуматори от столични региони по отношение на продължителността на ремонтните действия, ръководителят на Комисията доцент Иван Иванов изиска от управлението на сдружението да даде изчерпателна писмена информация по въпроса. Това оповестиха от КЕВР. В изявления в национални медии и в тъжби до регулатора поданици на кв. " Студентски град ", кв. " Витоша ", кв. " Малинова котловина " и кв. " Дървеница " упорстват срокът на ремонтите да бъде доста скъсен.

В тридневен период " Топлофикация София " ЕАД би трябвало да показа на КЕВР информация за технико-икономическата аргументация на плануваните строително-монтажни действия, нуждата от тяхното осъществяване, в това число и да обясни осъществената подготовка на разрешенията за градеж и подписаните контракти с фирми-изпълнители. От сдружението е изискана информация за броя на засегнатите абонатни станции и броя на клиентите в засегнатите квартали, допълват от КЕВР.

Заради зародилото публично напрежение, КЕВР упорства " Топлофикация София " ЕАД да даде информация по отношение на опциите за оптимизация на плануваните действия за тяхното осъществяване да бъде оптимално ускорено , прибавят от регулатора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР