Във връзка с публикувани информации в национални медии за преустановено

...
Във връзка с публикувани информации в национални медии за преустановено
Коментари Харесай

КЕВР започна проверка заради спирането на водата в Стрелча

Във връзка с оповестени информации в национални медии за прекратено водоснабдяване за консуматори от гр. Стрелча, КЕВР стартира инспекция за изясняване на събитията по случая, оповестиха от регулатора.

С писмо на ръководителя на КЕВР Иван Иванов до шефа на " Водоснабдяване и Канализация-С " ЕООД, гр.Стрелча, регулаторът изисква в 3-дневен период сдружението да показа мнение по изнесените в изявленията проблеми. ВиК операторът би трябвало да изготви писмен отчет за обитаемоте места и броя на жителите, наранени от нарушеното водоснабдяване, експлоатационното положение на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на пораждане на казуса. Дружеството би трябвало да осведоми в детайли и за откритите аргументи, довели до внезапно утежняване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.

От особена значимост за регулатора е ВиК операторът да даде в инструкции период и информация за метода, по който потребителите са известени за спиране на водоснабдяването. Необходимо е сдружението да уточни и дали е изпълнило задължението си според неговите Общи условия да обезпечи различно водоснабдяване на популацията с питейна вода, в това число с водоноски, както и дали и по какъв начин е обявило тяхното местонахождение, допълниха от КЕВР.

В отговора си " ВиК-С " ЕООД, гр. Стрелча, би трябвало да осведоми Комисията за осъществяваните или идни действия /включително взаимно с други институции/ за възобновяване на водоснабдителната услуга, като уточни съответни периоди за тяхното осъществяване, написа още в известието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР