Във връзка с публикувани информации в национални медии за преустановено

...
Във връзка с публикувани информации в национални медии за преустановено
Коментари Харесай

КЕВР постави на ВиК Стрелча 3-дневен срок да информира за проблемите


Във връзка с оповестени информации в национални медии за прекратено водоснабдяване за консуматори от гр. Стрелча, на съображение член 23, алинея 3 от Закона за контролиране на водоснабдителните и канализационните услуги, по отношение на член 114 от Административнопроцесуалния кодекс, КЕВР стартира инспекция за изясняване на събитията по случая. Това оповестиха от пресцентъра на водния регулатор.

С писмо на ръководителя на КЕВР до шефа на „ Водоснабдяване и Канализация - С " ЕООД, гр.Стрелча регулаторът изисква в 3-дневен период сдружението да показа мнение по изнесените в изявленията проблеми. ВиК операторът би трябвало да изготви писмен отчет за обитаемоте места и броя на жителите, наранени от нарушеното водоснабдяване, експлоатационното положение на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на пораждане на казуса. Дружеството следва да осведоми в детайли и за откритите аргументи, довели до внезапно утежняване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.

От особена значимост за регулатора е ВиК операторът да даде в инструкции период и информация за метода, по който потребителите са известени за спиране на водоснабдяването. Необходимо е сдружението да уточни и дали е изпълнило задължението си според неговите Общи условия да обезпечи различно водоснабдяване на популацията с питейна вода, в това число с водоноски, както и дали и по какъв начин е обявило тяхното местонахождение.

В отговора си„ ВиК - С " ЕООД, гр.Стрелча следва да осведоми Комисията за осъществяваните или идни действия /включително взаимно с други институции/ за възобновяване на водоснабдителната услуга, като уточни съответни периоди за тяхното осъществяване.

Копие на писмото на КЕВР до „ ВиК - С " ЕООД, гр.Стрелча е изпратенои до кмета на гр.Стрелча господин Стойно Чачов.

КЕВР ще продължава да реализира надзор върху активността на всички ВиК сдружения с оглед прецизно осъществяване на техните отговорности според Общите им условия за даване нанепрекъсваеми и качествениводоснабдителни. При установено несъблюдение на тези отговорности регулаторът ще постанова съответни наказания в сходство с настоящата нормативна уредба.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР