Във връзка с публикувани информации в медиите за преустановено водоснабдяване

...
Във връзка с публикувани информации в медиите за преустановено водоснабдяване
Коментари Харесай

КЕВР започна спешна проверка заради спиране на водата в Стрелча

Във връзка с оповестени информации в медиите за прекратено водоснабдяване за консуматори от Стрелча, КЕВР стартира инспекция за изясняване на събитията по случая, оповестиха от регулатора.
 
С писмо на ръководителя на КЕВР Иван Иванов до шефа на " Водоснабдяване и Канализация-С " ЕООД в Стрелча, регулаторът изисква в 3-дневен период сдружението да показа мнение по изнесените в изявленията проблеми.


 
ВиК операторът би трябвало да изготви писмен отчет за обитаемоте места и броя на жителите, наранени от нарушеното водоснабдяване, експлоатационното положение на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на пораждане на казуса. Дружеството би трябвало да осведоми в детайли и за откритите аргументи, довели до внезапно утежняване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга.
 
От особена значимост за регулатора е ВиК операторът да даде в инструкции период и информация за метода, по който потребителите са известени за спиране на водоснабдяването.
 
Необходимо е сдружението да уточни и дали е изпълнило задължението си според неговите Общи условия да обезпечи различно водоснабдяване на популацията с питейна вода, в това число с водоноски, както и дали и по какъв начин е обявило тяхното местонахождение, допълниха от КЕВР.-->
 
В отговора си " ВиК-С " ЕООД в Стрелча би трябвало да осведоми Комисията за осъществяваните или идни действия (включително взаимно с други институции) за възобновяване на водоснабдителната услуга, като уточни съответни периоди за тяхното осъществяване, написа още в известието.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР