Във връзка с публикувана статия в пловдивския новинарски сайт Plovdiv24.bg

...
Във връзка с публикувана статия в пловдивския новинарски сайт Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

По сигнал на Plovdiv24.bg областният проверява линията Пловдив-Асеновград

Във връзка с оповестена публикация в пловдивския новинарски уебсайт Plovdiv24.bg по постъпил сигнал от четец, който твърди, че има , следва да се има поради:

Общественият транспорт на пасажери по Областната транспортна скица на област Пловдив сред Община Асеновград и Община Пловдив би трябвало да се реализира с одобрени маршрутни написания по автобусни линии: " Пловдив – Асеновград ", квота на Община Асеновград и Община Пловдив, и " Пловдив – Асеновград /през кв. Долни Воден/ ", квота на Община Асеновград.

Автобусна линия " Пловдив - Асеновград ", част от Областната транспортна скица на област Пловдив, се извършва на квотен принцип сред Община Асеновград /с 14 бр. маршрутни написания с интервал на осъществяване " делнични дни “, 12 бр. маршрутни написания с интервал на осъществяване " събота, неделя и празнични дни “/, и Община Пловдив /с 15 бр. маршрутни написания с интервал на осъществяване " Делнични Дни “, 10 бр. маршрутни написания с интервал на осъществяване " Събота, Неделя и Празнични дни “/, всички целогодишно.

По отношение на посоченото в оповестената публикация се установи, че става въпрос за следните маршрутни написания:

-  МР № 100102 – с час на потегляне от двете крайни спирки - 07:20 ч. от АГ – " Юг “ гр. Пловдив и 08:20 ч. от АГ – Асеновград, квота на Община Пловдив, интервал на осъществяване: " Делнични дни “, целогодишно;

-  МР 100117 – с час на потегляне от двете крайни спирки - 07:20 ч. от АГ – " Юг “ гр. Пловдив и 08:20 ч. от АГ – Асеновград, квота на Община Пловдив, интервал на осъществяване: " събота, неделя и празнични дни “, целогодишно;

Утвърдените маршрутни написания на избрана автобусна линия от квотата на дадена община се изпращат до самата община. Общинската администрация следва да ги разпореди за осъществяване по избрания в закона ред, както и да реализира надзор по осъществяването на договорните връзки с изпълнителите на маршрутните написания.

До момента в Областна администрация – Пловдив не са постъпвали сигнали или тъжби във връзка с публичния превоз по Областната транспортна скица на област Пловдив сред Община Асеновград и Община Пловдив. 

Областна администрация – Пловдив ще изиска информация от двете общини по проблема, огласен в публикацията по сигнал на жител.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР