Във връзка с публикуван на 11.11.19 г. материал, в който

...
Във връзка с публикуван на 11.11.19 г. материал, в който
Коментари Харесай

Кметът на Конуш: Искам извинение за клеветата, че съм давал рушвети да се гласува за мен

Във връзка с оповестен на 11.11.19 година материал, в който изгубилият изборите претендент за кмет на асеновградското село Конуш Филип Гурдев, подсилен от БДС " Радикали ", коментира за какво е изискал анулиране на вота, публикуваме без редакторска интервенция правото на отговор на спечелилия, след осъществяване на балотаж, претендент за кмет – Георги Ваклушев.
" В смисъл: Затова, защото не е установил каквото и да е нарушаване на закона, Административен съд-Пловдив е прекратил производството по делото. След отчитане – от самите членове на комисията, на настъпило комплициране при броенето на бюлетините, обвързвано със разбъркване на бюлетините, подадени за двамата претенденти, бюлетините са били още веднъж разграничени и крайният резултат попада в протокола от извършения избор.
Що се отнася до изказванието на Филип Гурдев, че съм давал рушвети на хората от селото, с цел да отидат в изборния ден да гласоподават, чакам същият обществено – както ме е оклеветил, да ми се извини, освен това преди края на 6-месечния период , очакван в Наказателно-процесуален кодекс по отношение на закононарушенията, които се преследват по просба на потърпевшия. В противоположен случай, доколкото ми се приписва осъществяване на закононарушение и това клеветническо изказване е публикувано обществено посредством печатно произведение в електронен тип, ще се възползвам от предоставените ми от закона средства, с цел да му потърся отговорност, на съображение член 148, алинея 2, вр. алинея 1, т. 1 и 2 от Наказателен кодекс вр. член 147 алинея 1 от Наказателен кодекс. ”
Относно изказванието, че брачната половинка на спечелилия претендент - Вера Ваклушева - е била част от секционната изборна комисия, тя уточни, че е участвала единствено като представител на " Българска социалистическа партия за България ". И съобщи изрично, че не взела участие в броенето на бюлетините, а само е имала образен контакт като непряк наблюдаващ по време на преброяването. На въпрос дали, съгласно нея, наличието й в стаята би могло да докара до фактически анулиране на изборите в село Конуш, Ваклушева съобщи, че няма място за терзание, " тъй като всичко е законно ".
Какво сподели пред Actualno.com преди десетина дни Гурдев, може да си припомните в този материал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР