Във връзка с публикации в медиите, че работата на Търговския

...
Във връзка с публикации в медиите, че работата на Търговския
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията отговаря - нямало опасност за търговския регистър

Във връзка с изявления в медиите, че работата на Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел е под опасност, Агенция по вписванията уведомява, че всички поддържани от нея регистри работят в цялостната си функционалност. Това известие изпратиха от Агенцията по вписванията.

Предприетите дейности по оповестяването на социална поръчка за надграждане на съществуващите дискови масиви за предпазване на данни се основават на подробен механически разбор и целят гарантиране на работоспособността и отказоустойчивостта на регистрите. Необходимият спомагателен запас възлиза на 300 ТБ, като 120 ТБ следва да се обезпечат наложително и при съблюдаване на наредбите на настоящото законодателство.

Агенция по вписванията припомня, че и към този миг не престават следствените дейности на способените органи за откриване на аргументите, довели до нарушавания достъп до Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел от м.август тази година. С цел запазване на съответстващи към следствието данни, управлението на Агенцията се въздържа от дейности по заличаване на данни от осведомителните масиви, като размерът на тези данни възлиза на 80 ТБ. В допълнение, за съблюдаване на признатите положителни практики за осведомителна и мрежова сигурност, Агенцията извършва действия, които ангажират още от наличния й софтуерен запас.

Обявената социална поръчка с предмет „ Надграждане на съществуващите дискови масиви за предпазване на данни DELL EMC Unity 400 ” ще надгради новодоставените и гаранционни масиви за данни, което от своя страна предопределя кръгът на евентуалните снабдители – публични сътрудници на производителя.

С оглед предварителна защита и въвеждането в най-кратки периоди на нови електронни услуги, които в допълнение ще натоварят системите, на 12 октомври 2018 година Агенция по вписванията предприе гореописаните дейности по възлагане на процедурата по реда на член 79, ал.1, т.4.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР