Във връзка с публикации в британските медии през последните дни,

...
Във връзка с публикации в британските медии през последните дни,
Коментари Харесай

От посолството ни в Лондон с важна информация за Брекзит и всички българи

Във връзка с изявления в английските медии през последните дни, Посолството на Република България в Лондон осведоми българските жители, че ако Обединеното кралство напусне Европейски Съюз „ без договорка “, правата на всички български жители, пребиваващи законно на територията на Англия към датата на Брекзит, ще бъдат обезпечени посредством Схемата за уседналост.

По нея българските жители ще имат опция да аплайват за Статут на уседналост /Settled Status/ до 31.12.2020 година
Българските жители, които са обитавали във Англия преди излизането на страната от Европейски Съюз, ще имат опция да влизат и обитават на територията на Обединеното кралство след Брекзит даже към момента да не са подали заявки по Схемата за уседналост.

До този миг посолството е провело 30 осведомителни срещи на територията на Англия. От септември посолството ще възобнови своята осведомителна акция, като призоваваме нашите съграждани да вземат присъединяване в бъдещите осведомителни събития.

Напомняме, че от два месеца в посолството действа директна телефонна линия, на която в границите на работния ден се дава информация по тематиката.

Призоваваме всички български жители в Обединеното кралство, като се изключи тези, придобили английско гражданство, да аплайват по Схемата за уседналост.

Apply to the EU Settlement Scheme (settled and pre-settled status). Следете електронната страница на Посолството за настояща информация по тематиката.

Отново приканваме българските жители, които пътуват до България през летния интервал, да се възползват от опцията за възобновяване на техните биометрични паспорти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР