Във връзка с произвеждане на изборите за общински съветници и

...
Във връзка с произвеждане на изборите за общински съветници и
Коментари Харесай

Община Мездра с важно напомняне за предстоящите избори

Във връзка с производство на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година, Община Мездра припомня на гласоподавателите, че наближават крайните периоди за подаване на заявки за гласоподаване по сегашен адрес или с преносима изборна кутия: 
• Избирател, чийто непрекъснат и сегашен адрес са в разнообразни обитаеми места, в период до 14 октомври 2023 година може да изиска да бъде вписани в изборния лист по сегашен адрес като подаде заявление до кмета на общината, до кмета или до кметския наместник на съответното обитаемо място. 
Условие за регистриране на гласоподавателя в изборния лист по сегашен адрес е регистрацията на сегашния адрес в съответното обитаемо място да е осъществена към дата 6 месеца преди датата на производство на изборите, т. е. 28 април 2023 г. 
Заявлението може да бъде подадено и по електронен път през интернет страницата на Главна дирекция „ Гражданска администрация и административно обслужване “ (ГРАО) в Министерство на районното развиване и благоустройството или през интернет страницата на Община Мездра (Приложение №13-МИ от изборните книжа). 
• Избиратели с трайни увреждания, които не им разрешават да упражнят изборното си право в изборното помещение, само че желаят да гласоподават с преносима изборна кутия, декларират желанието си в писмена форма посредством подаване на заявление по пример, подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или посредством електронно заявление през интернет страницата на Община Мездра по непрекъснатия им адрес или по сегашния им адрес в случаите, когато е направено навреме искане по член 36 от Изборния кодекс до кмета на общината, до кмета или до кметския наместник на съответното обитаемо място, в период до 14 октомври 2023 година или в период до 23 октомври 2023 година, при изискване, че на територията на обитаемото място е назначена Подвижна секционна изборна комисия (Приложение №17-МИ от изборните книжа). 
• В период до 23 октомври 2023 година гласоподаватели, по отношение на които са позволени непълноти и неточности в изборния лист, могат да изискат отстраняването им с документално заявление до кмета на общината, до кмета или до кметския наместник на съответното обитаемо място (Приложение №7-МИ от изборните книжа). 
Община Мездра ще обезпечи приемането на заявки от жители и в съботните дни на 14 октомври 2023 година (събота) и на 21 октомври 2023 година (събота) от 8:30 до 17:00 часа. 
Е-заявлението би трябвало да бъде попълнено правилно и към него да бъдат приложени изискуемите документи, съгласно наличието му. 
Заявлението изпращайте на e-mail:  
Ще бъдат регистрирани и обработени единствено правилно попълнени е-заявления, за което ще получите противоположна информация. 
Безплатен телефон за информации в изборни описи: 0800 1 8436.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР