Във връзка с продуцирана от Девня цимент“ медийна публикация, в

...
Във връзка с продуцирана от Девня цимент“ медийна публикация, в
Коментари Харесай

Девня цимент“ употреби местната общност, за да си направи коледен пиар 


Във връзка с продуцирана от „ Девня цимент “ медийна обява, в която се твърди, че заводът бил направил „ автентичен коледен подарък към надарени танцьори “, а точно „ чисто нова зала за репетции “ в Народно читалище „ Отец Паисий 1928 “, от Община Девня дефинираха наличието на визирания материал като некореспондиращо с обективната истина.

Това е по този начин, тъй като „ чисто новата зала “, която съставлява едно салонче, продължава да бъде с неизмазани стени и с неремонтиран таван, в резултат на което помещението се наводнява при всеки дъжд. Новото подово покритие – ламинат, което са обезпечили и инсталирали от „ Девня цимент “, е от най-евтиния тип (бял ламинат) и не е уместно за игра на танцьорите, защото е хлъзгаво, изясни заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова.

Секретарят на читалището Тодорка Узунова, която в обозначената като „ платена “ обява е избрана като „ директорка “, изрично не е давала каквито и да било изказвания пред пресцентъра на „ Девня цимент “, тъй че цитатът – „ Без вашата помощ, както материална, по този начин и морална нямаше да се оправим. Вашата поддръжка за нас е доста значима “ – разяснява директорката на читалището госпожа Узунова за взаимната работа с Девня Цимент АД “ – е плод на художествена небивалица, съобщи заместник-кметът на Община Девня след извършен диалог с Тодорка Узунова.

Отделно от това би трябвало да се подчертае, че отоплението, което са обезпечили от „ Девня цимент “ за „ чисто новата зала “ – подробност, който другояче отсъства от снимковия материал, прибавен в платената обява, е печка на твърдо гориво. Никак не е ясно по какъв начин това събитие се вписва в тактиката на „ Девня цимент “ за стабилно развиване поради обстоятелството, че отоплението с твърдо гориво съставлява един от най-сериозните замърсители на приземния атмосферен въздух с фини прахови частици, водещ до неподходящи здравни последствия за популацията и околната среда, акцентира Донка Йорданова
.
Община Девня е отворена за съдействие с представители на бизнеса, стига капиталовите планове към общността да са съгласувани с локалната власт и да са целесъобразни, а не показни и явно преследващи користна цел, каквато е непременното добиване на пиар дял за сметка на ползите на общността. Тази теза се удостоверява и от приложената в платения материал „ грамота с колаж със фотоси “, в която манипулативно е употребен кадър с кмета Свилен Шитов, макар че през 2017 година той не е взел участие в каквито и да било взаимни начинания с „ Девня цимент “. И с просто око се вижда, че грамотата, за която нереално се твърди, че е „ подарък от общността “, е лишена от наложителния атрибут „ адресант “, само че пък явно без съмнение е използвана медийно от пресцентъра на циментовия цех за добиване на пиар дял.

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР