Във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера

...
Във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Към момента няма пряка опасност от мигрантска вълна

Във връзка с терзанията в обществото, че напрежението в лагера „ Диавата “ в Гърция край границата с Македония ще се придвижи и на родна земя, като заместител министър-председател, министър на защитата и водач на Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ, желая да заявя, че все още няма непосредствена заплаха от мигрантска вълна за България, написа военният миниър Красимир Каракачанов във Facebook.

"При потребност армията има подготвеност да изпрати до 3 хиляди военнослужещи на границата. През последните 4 дни сме в непрестанен контакт с премиера Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Всички сме на мнение, че няма място за терзание. Има оперативни проекти за взаимни дейности на Министерство на вътрешните работи и МО, в случай че напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно или при настъпила спешна обстановка. Следим ситуацията. Към момента няма заплаха за България ", добави той.

"Въпреки всичко с цел да има спомагателна гаранция на националната сигурност на страната ни, на следващия ден сутринта дружно с началника на генералния щаб на армията ген. Андрей Боцев ще докладваме на министър-председателя на България, че Българската войска има подготвеност при потребност да изпрати на границата 3 хиляди военнослужещи с нужните единици транспортна техника и спомагателни уреди, в помощ на силите на реда, за въздържане на възможни огромни групи от незаконни мигранти ", написа още Каракачанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР