Във връзка с прекратяването на груби нарушения на обществения ред

...
Във връзка с прекратяването на груби нарушения на обществения ред
Коментари Харесай

Със спецакция, СДВР проверява документи пред ВСС за груби нарушения на реда

Във връзка с прекратяването на груби нарушавания на публичния ред - ограничение на свободата на напредване на жителите и на придвижването на всеобщия градски превоз в региона на постройката на Висш съдебен съвет на ул. " Екзарх Йосиф " № 12, чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи са провели профилирана полицейска интервенция .

В хода й са осъществени инспекции за определяне на идентичност според член 70 алинея 1 т.3 от ЗМВР на 14 лица, оповестява Министерство на вътрешните работи.

Пред постройката през днешния ден са извършени два митинга . Единият от тях е нерегламентиран. Многократно се е стигало до ескалиране на напрежението сред двете групи жители.

Полицейските чиновници са работили според одобрен проект и са подхванали п редвидените по закон ограничения , с цел да не бъде позволена физическа разпра сред протестиращите.

" Да спрем Гешев - новата бухалка " скандират на митинг пред Висш съдебен съвет

Кандидатурата на Иван Гешев е равносилна на тази на Пеевски за ДАНС

В същото време, с отворено писмо до премиера Бойко Борисов и оповестено от " Свободна Европа ", брачната половинка на ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов - Елисавета, оповестява че полицията е записвала персонални данни на присъстващи на митинг против предлагането Иван Гешев да оглави прокуратурата. Тя изяснява, че измежду " записаните " е и синът й .

" Обръща се към Вас една " хулиганка ", съгласно Вас и обслужващата Ви пропагандна машина, която на всичкото от горната страна е и майка ", написа тя. " Опитът ми с Вас и Вашия другар , основния прокурор Сотир Цацаров, ме научи, че би трябвало да отвръщам неотложно, с цел да не позволи синът ми един ден да се изненада като майка си от " престъпното си досие ", добавя Панова.

Тя приканва Борисов да разпореди инспекция на вътрешния министър за случилото се, тъй като са " записани персоналните данни свободни хора, отишли да изразят гражданската си позиция ".

Панова добавя, че е уверена, че " като един умен общественик " министър председателят ще приложи цялата суровост на закона към хора, разрешили си да злоупотребяват с пълномощия.
 Гешев чака мръсно и кално състезание за нов основен прокурор
Гешев чака мръсно и кално състезание за нов основен прокурор

Опасява се, че ще се купуват магистрати, политици и публицисти

Припомняме, Иван Гешев бе номиниран за основен прокурор на 22 юли от цялата прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет. Според представителя на Висш съдебен съвет Даниела Машева няма проблем той да е единствената кандидатура. На този стадий други издигнати няма, като за това има период - 29 юли. Изборът на нов основен прокурор би трябвало да се извърши на 24 октомври.

Преди месец самият Иван Гешев съобщи и че чака настоящето съревнование да е мръсно и кално и се притеснява , че ще се купуват магистрати, политици и публицисти.

В средата на май месец президентът Румен Радев провежда серия срещи с шефовете в правосъдната система, с цел да съветва критериите и пълномощията на основния прокурор. Румен Радев се срещна с основния прокурор Сотир Цацаров , с ръководителя на Върховен касационен съд Лозан Панов с ръководителя на Върховен административен съд Георги Чолаков и с представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев .

След тези срещи примиерът Бойко Борисов дефинира консултациите като интервенция в правосъдната власт, само че представителите на правосъдната власт не одобриха сходна оценка. В отговор на упрека на премиера, президентът отговори: " Не поканвам магистрати у дома, желая правда. "

Около фигурите на основните прокурори не един път са се разразявали и кавги. Обвинения за авторитарност и разпра, в това число и за престъпни действия бяха отправени към Никола Филчев и доведоха до заключенията на Венецианската комисия, наречени " Колев " на името на убития прокурор Никола Колев . Те пък от своя страна провокират и самодейностите за правосъдна промяна сега, подхванати от правосъдния министър Данаил Кирилов за въвеждане на процедура по следствие на тримата огромни в Темида.

Друг скандал към фигура на основен прокурор е записа от април 2013 година от вкъщи на министър председател а, в който по-късно уволнения градски прокурор Николай Кокинов декларира на Борисов, че самичък си е избрал Сотир Цацаров. Името на сегашния основен прокурор бе намесено и в Цумгейт - диалог сред предприемачи, на който той е участвал.
 Христо Иванов за Иван Гешев: Показа се
Христо Иванов за Иван Гешев: Показа се " новото обикновено " - бухалка в човешки тип

Газят се стандарти на самоограничение от политическо говорене, предизвестява Иванов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР