Във връзка с предстоящия втори тур на местните избори в

...
Във връзка с предстоящия втори тур на местните избори в
Коментари Харесай

Полицейска операция в Кюстендилско за купуване на гласове

Във връзка с идния втори тур на локалните избори в област Кюстендил, тази заран чиновници на полицията са подхванали дейности за противопоставяния на нарушавания, свързани с изборното законодателство. Акцията е осъществена в кюстендилското село Слокощица, а резултатите от нея разгласи на брифинг шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи - Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров.



“В тази връзка наши екипи направиха инспекция на пет адреса, като на едни от адресите в село Слокощица бяха открити и конфискувани мемоари за избрани политически сили, предстоящи резултати по секции, мобилни телефони, преносими компютри и описи с имена. Образувани са три бързи полицейски производства, като всичките ни дейности са под надзора Районна прокуратура - Кюстендил и се съгласуват със съответния дежурен прокурор ", добави ст. комисар Григоров.

Той отхвърли да заяви общия брой на арестуваните досега, с претекста, че работата по досъдебните производства продължава. В Дупница също има арестуван за пазаруване на гласове.



“Най-пресният е от през вчерашния ден, където в Районно ръководство - Дупница беше арестуван 35-годишен мъж за нарушение на изборното законодателство и предложение на парична сума в размер на 1800 лв. за опорочаване на изборния резултат в първия тур на локалните избори ”, сподели ст. комисар Григоров.

Като цяло първият тур за изборите в Кюстендил е минал обикновено, а от страна на полицията в Кюстендил са били подхванати всички нужни ограничения.

Автор и фотоси: Слави Илиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР