Във връзка с предстоящите великденски празници здравните власти са провели

...
Във връзка с предстоящите великденски празници здравните власти са провели
Коментари Харесай

Здравният министър обяви какви мерки ще важат за великденските празници

Във връзка с идните великденски празници здравните управляващи са провели диалози с Българската православна черква.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов ще им изпрати рекомендации във връзка с ограниченията, които е добре да се съблюдават, с цел да се ограничи разпространяването на ковид.

Задължително би трябвало да се съблюдава физическа отдалеченост от най-малко метър и половина сред всички присъстващи в църквите.

Задължително би трябвало да се носят защитни маски на лицето от всички участници в църковните богослужения като се изключи свещениците по време на службите.

Трябва да се обезпечат дезинфектанти на входовете на църквите и да се прави стерилизация на повърхностите. При опция е добре постоянно да се проветрява посредством естествена вентилация.

Трябва да се контролира потокът и броят на лицата, които посещават и напущат храмовете. Където е допустимо е добре да се обособят обособени входни и изходни коридори в храмовете.

При опция е добре да се понижи продължителността на църковната работа.

„ Целесъобразно е вярващите да не допират реликвите и да не целуват иконите “, сподели на брифинг здравният министър Костадин Ангелов.

На Цветница върбовите клончета е целесъобразно да се раздават отвън църквите на всички хора, които желаят да получат такива.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР