Във връзка с празника Никулден, Изпълнителна агенция по рибарство и

...
Във връзка с празника Никулден, Изпълнителна агенция по рибарство и
Коментари Харесай

Над 440 проверки извърши Агенцията по рибарство преди Никуден

Във връзка с празника Никулден, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) ускори инспекциите на територията на страната. Проверяват се водни обекти, комерсиалната мрежа и пътищата за нерегламентиран улов, транспорт и търговия с риба и рибни артикули.

Над 440 са инспекциите единствено за последната седмица, при които инспекторите на организацията откриха 14 нарушавания на Закона за рибарството и аквакултурите. С актове и констативни протоколи са конфискувани 1750 м мрежи и 523 кг риба, от която са дарени 340 кг от типовете шаран и каракуда. Останалата риба е пусната назад във водоемите.

До края на ноември за 11-те месеца на годината независимо и взаимно с представители на други държавни органи инспекторите на Агенцията по риболовство направиха общо 17 700 инспекции на територията на страната -  във вътрешни водоеми, по Черно море и река Дунав, в комерсиалната мрежа и по пътищата на страната. Установени са 1070 нарушавания със 764 издадени наказателни постановления. Иззетата риба е над 7 тона, от която по-голямата част е върната във водоемите, а 1300 кг са дарени. Иззети са и над 80 000 метра противозаконни риболовни мрежи.
 

През настоящата година Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури е извършила повече инспекции, спрямо миналата година. Същевременно съгласно анализите на организацията, се обрисува позитивна наклонност за понижаване броя на нарушаванията, което се приема като индикатор за добрия превнативен резултат на засиления надзор.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР