Във връзка с появила се информация в медиите за отвлечен

...
Във връзка с появила се информация в медиите за отвлечен
Коментари Харесай

МВнР: Сред отвлечените от "Ал Кайда" в Йемен няма българин

Във връзка с появила се информация в медиите за похитен български жител в Йемен, Ви осведомяваме, че българското посолство в Рияд реализира инспекция и откри, че няма български жители измежду отвлечените чиновници на Организация на обединените нации в Йемен. Това обави публично българското Външно министерство.

Малко по-рано Би Ти Ви заяви, базирайки се на йеменска организация, че българин и четирима локални поданици са отвлечени в Йемен от „ Ал Кайда “. Обявено бе, че заложниците са чиновници на Организация на обединените нации. 

Според Организация на обединените нации, петима чиновници на Организация на обединените нации са били отвлечени и отведени в провинция Абян късно в петък, до момента в който са се прибирали в Аден, краткотрайната столица на Йемен, след полева задача.  „ Организация на обединените нации е в стеснен контакт с управляващите, с цел да обезпечи освобождението им “, сподели Ръсел Гийки, представител на висшия чиновник на Организация на обединените нации в страната. Говорител на генералния секретар на Организация на обединените нации сподели, че в централата са осведомени със случая, само че отхвърли да го разяснява " по явни аргументи ". Той не даде детайлности.
 
Според йеменското държавно управление отвлечения личен състав на Организация на обединените нации се състои от четирима йеменци и един чужденец. Неговата народност не се прецизира. Те са работили с Министерството на сигурността и сигурността, се споделя в известието. Правителството работи, с цел да обезпечи освобождението им. Племенните водачи споделиха, че водят договаряния с похитителите, с цел да обезпечат освобождението на служащите. Похитителите пък желаят откуп и освобождението на някои екстремисти, затворени от интернационално приетото държавно управление на Йемен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР