Във връзка с постъпило искане от ВиК“-Перник министърът на околната

...
Във връзка с постъпило искане от ВиК“-Перник министърът на околната
Коментари Харесай

Отпускат още 250 хил. куб м. вода от язовир „Студена“ за нуждите на Перник

Във връзка с постъпило искане от „ ВиК “-Перник министърът на околната среда и водите Емил Димитров през днешния ден утвърди изменение в Месечния график за прилагане на водите от комплексните и значими язовири за месец юни, с което се отпускат в допълнение 250 хиляди куб. м. вода от язовир „ Студена “ за питейно-битово водоснабдяване на гр. Перник. Така общо позволените за потребление за питейно-битово водоснабдяване размери от язовира за месец юни стават на 1.050 млн. куб. м., оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Съгласно предоставената информация от „ ВиК “ Перник за положението на бент. „ Студена “ наличният размер в язовира към днешна дата е 20.700 млн. м3. Наличният потребен размер за потребление за питейно-битово водоснабдяване се усилва и е 18.300 млн. м3. При по този начин достигнатия размер на запълване, според създадените от Национален институт по метеорология и хидрология правила за ръководство на водите в бент. „ Студена “, е възможно да се подава без ограничавания вода за питейно битово водоснабдяване, само че при изискване да не бъде надвишаван годишният предел.

Изменението на графика беше направено след среща през вчерашния ден на министър Димитров с регионалния шеф на област Перник инж. Емил Костадинов, зам.-кмета на Община Перник Мирослав Стоицев и шефа на ВиК – Перник Борислав Иванов, на която беше разисквано положението на язовир „ Студена “.

„ Когато станах министър през януари, тази година, язовирът беше цялостен на 13 %, в този момент, няколко месеца по-късно, е над 82 % “, уточни министърът на срещата. Той изясни, че язовир „ Студена “ може да бъде напълнен до 24, 200 млн. куб. м. Язовирът е неповторим с това, че постоянно може да бъде спрян да не прелива и да бъде изпусната водата. Според него бент. „ Студена “ е в положително положение и стената е добре ремонтирана. Министър Димитров увери, че разрешението да се употребява вода от София няма да бъде прекъсвано.

В рамките на срещата беше разискван и казусът с водата в град Радомир. Министър Димитров напомни, че решението за водата, която идва от София до Перник е взето от Столичния общински съвет. На същия принцип дали да бъде давана вода за Радомир би трябвало да се реши от общинския съвет на Перник. Областният шеф инж. Емил Костадинов благодари на министър Димитров, че е съпричастен с казуса на Перник. „ Благодаря за отношението и поддръжката през всичките тези месеци, с цел да може общината да се оправи с водната рецесия. Зам.-кметът Стоицев и шефът на „ ВиК “- Перник Иванов също благодариха за оказаната поддръжка от Министерство на околната среда и водите.

Министър Димитров посочи, че от всички 52 сложни и значими язовира, които се следят от Министерство на околната среда и водите, към този момент 20 са със запълване над 80 %.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР