Във връзка с постъпили множество запитвания, от СДВР уточняват в

...
Във връзка с постъпили множество запитвания, от СДВР уточняват в
Коментари Харесай

СДВР с официално становище за България – Унгария

Във връзка с постъпили голям брой запитвания, от Столична дирекция на вътрешните работи прецизират в публично известие каква е била фактическата конюнктура към преместването на мача от Европейските квалификации сред България и Унгария от София за Пловдив. Срещата би трябвало да се организира на 16-и ноември.

" На 24.10.2023 година в постройката на Български футболен съюз е  извършена работна среща с представители на Столична дирекция на вътрешните работи и ГДНП, инициирана от БФС. От страна на домакина на срещата са били изказани опасения, за осъществяване на протестни мероприятия на 16.11.2023 година, по време на футболната среща сред на тимовете България и Унгария, с присъединяване на футболни почитатели на разнообразни футболни  клубове. По време на среща представители на БФС са поискали да бъде проверена  достоверността на информацията, за което да бъдат известени ".

" В края месец октомври от Столична дирекция на вътрешните работи е изпратен отговор до БФС, че от обществено наличните електронни медии е добита информация за образуване на няколко протестни мероприятия по време на въпросната футболна среща, като е допустимо и нарушаване на публичния ред преди, по време и след приключването. Промените и последващата преписка са само в компетентността на футболните централи на България, Унгария и УЕФА за дефинитивно решение ", се споделя в мнението на Столичната дирекция на Вътрешните работи.

По-рано през днешния ден БФС изясни за какво се е стигнало до смяната, а от УЕФА час по-късно също потвърдиха, че решението е тяхно.

Няма и по какъв начин национална федерация да се наложи над Европейската футболна асоциация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР