Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около

...
Във връзка с постъпили медийни запитвания относно група от около
Коментари Харесай

Нови 10 българи са блокирани на летище в Париж при опит да влязат във Франция

Във връзка с постъпили медийни запитвания по отношение на група от към 10 български жители, сезонни служащи в земеделието, недопуснати да влязат на територията на Франция, ви уведомяваме, че посолството ни в Париж е в непрестанен контакт с тях,съобщават от Министерството на външните работи(МВнР).
Новите 10 български жители са пристигнали на 7 май на летище " Шарл де Гол ". Настанени са в административен център за чужденци. Предоставят им се храна и вода. Разговаряли са с консула ни в Париж, госпожа Милена Узунова на 7 и 8 май. На 8 май българският консул е провела диалози с техни родственици, обяснила е какви са условията на френските управляващи за влизане в страната. На 9 май има полет до България, с който българските жители могат да се върнат в страната ни, при съществуване тук-там и единодушие от тяхна страна.
Министерството на външните работи на Република България предлага да не предприемате пътувания от чужбина към България или от България към чужбина, в случай че не е безусловно неотложно! Българските консули и дипломати не могат да анулират Вашата карантина, наложена в непозната страна. Не можем и да осигурим Вашето напредване, в случай че то е неразрешено със заповед, закон, указ или различен нормативен акт в приемащата страна, се споделя в известието.
 От 08.04.2020 година Френската република позволява влизане в страната единствено на чужденци, които имат непрекъснато местопребиваване във Франция, което изключва сезонните служащи.
Тази информация е поместена както на уеб страницата на Министерство на външните работи в рубриката " Коронавирусът-какво да вършим ", по този начин и в рубриката Съобщения на Ситуационен център по отношение на Франция, по този начин и на уеб страницата на българското посолство във Франция.
Вижте още:
Десетки българи са блокирани на летище " Шарл де Гол ", тъй като пробвали да почнат сезонна работа
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР