Във връзка с последните недоразумения около доставките на руски самолети

...
Във връзка с последните недоразумения около доставките на руски самолети
Коментари Харесай

Русия продава дефектни оръжия на Азербайджан

Във връзка с последните недоразумения към доставките на съветски самолети МиГ, международната преса продължава с разкритията за доставки на съветско нискокачествено оръжие.

Този път засегнатото лице беше дългогодишния съдружник на Путин – президентът на Азербайджан - Илхам Алиев. Това демонстрират публикации от азербайджански медии.

Според локални медии, техни беларуски сътрудници са стигнали до информация за това по какъв начин в края на предходната година по време на закрито съвещание на съветско – азербайджанската комисия в Баку, от азерска страна са изявили искания по договори за доставки на оръжия. Става въпрос за доставки на у Т-90С, БМП-3, БТР-82, САУ Мста-С, РСЗО Смерч, ЗРК Тор-М2 и друго съветско въоръжение.

Основните дефекти са противоречие на доставената техника с тази, посочена в контракта, липса на механически документи, съществуване на фабричен дефетки и липса на части за поддръжка.

От азербайджанското министерство на защитата незабавно оповестиха, че излезлите информации са провокативни. Това обаче не трябва да ни залъгва, че става въпрос за неоспорими обстоятелства.

В този миг Алиев попадна в пресечен огън. Ако Азербайджан не отговори, той може да си навлече финансовите искания на Кремъл, с които имат оръжейни контракти на стойност Щатски долар 5 милиарда В същото време сътрудници на страната ще би трябвало да мислят за възможните отрицателни резултати от доставката на оръжия от Азербайджан.

След като Баку не е в положение да подсигурява сигурността на поверителна информация или по-скоро теча на уличаващи доказателства, разгарящия се скандал ще принуди Русия да извърши отговорностите си.

Що се отнася до Русия, от там трансферират цялата виновност за търканията с Азербайджан в областта на военно – техническото съдействие, върху разследващите организации на Съединени американски щати и техните дейности за противопоставяне на съветския експорт на оръжие.

Вашингтон в действителност прави добра работа в концепциите си да парира съветските опити за ескалация на разпалени от Кремъл спорове, като да вземем за пример паралелната доставка на оръжие за участниците в спора в Нагорни Карабах – Азербайджан и Армения.

Трябва да имаме в поради, че Съединени американски щати и техните съдружници в Европа водят нападателна външна политика против Владимир Путин и Кремъл след опита за отравяне на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал, която съвсем ескалира в нова студена война. Сега се чака в сената на Съединени американски щати да бъдат въведени нови наказания в региона на търговията във военната индустрия, ориентирани към съветски сътрудници.

Спомнете си, че неотдавна министерството на защитата на България, без значение от програмата за стабилно развиване на страната в интервала 2014 – 2018 година, която предвиждаше премахването на зависимостта в региона на въоръжението от страни, които не са членове на НАТО или на Европейски Съюз, реши да подпише контракт за ремонт и поддръжка на своите изтребители с съветската компания МиГ. В същото време съдействието с тази компания попада под давлението на глобите от Съединени американски щати и Европа.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР