Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу

...
Във връзка с последните два случая на проявена агресия срещу
Коментари Харесай

МЗ към ромското население: Проявете уважение!

Във връзка с последните два случая на проявена експанзия против медицински лица на територията на Област Велико Търново, министърът на опазването на здравето изпрати до Главния прокурор отчета за двата случая с искане да бъде обезпечено предпочитано следствие по тях. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването, написа обстоятелства.бг.

На 21 януари 35-годишна жена, на чието дете чиновник от Филиала по Спешна здравна помощ – Горна Оряховица е оказвал здравна помощ, е показала физическо принуждение по отношение на здравното лице.

На 22 януари двама мъже и една жена са нападнали медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “.

Настояването на министъра на опазването на здравето е следствията по тези два случая, както и по всеки различен случай на експанзия против медицински експерт при осъществяване на служебните му отговорности, да бъдат извършени по реда на бързо произвеждане.

Сигналът на Министерството на здравеопазването е на съображение подписаното Споразумение за съдействие и взаимоотношение сред Прокуратурата на Република България и Министерството на здравеопазването. Предмет на съглашението е основаването на организация за незабавна реакция при закононарушения против медици.

Още в края на 2017 година по отношение на увеличаващия се брой на нападенията и проявената експанзия по отношение на медицински лица, Главният прокурор издаде заповед до окръжните прокурори и градския прокурор на София за основаване на организация за незабавна реакция при открита експанзия над медицински експерти по време на осъществяване на служебните им отговорности.

Министерството на здравеопазването остро осъжда похищението по отношение на медицински експерти и се обръща към всички български жители и най-много към представителите на ромската общественост с зов да демонстрират почитание и схващане към високоотговорната и неведнъж животоспасяваща работа на медиците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР