Във връзка с получени сигнали в КЕВР и публикации в

...
Във връзка с получени сигнали в КЕВР и публикации в
Коментари Харесай

КЕВР и Министерство на енергетиката започнаха извънредна проверка в ТEЦ Перник

Във връзка с получени сигнали в КЕВР и изявления в медии по отношение на нарушено топлоподаване на клиенти на „ Топлофикация Перник " АД, със заповед на ръководителя на КЕВР доцент Иван Иванов енергийният регулатор от през днешния ден стартира изключителна инспекция на сдружението. Проверката се прави взаимно с екип на Министерството на енергетиката.
В рамките на изключителната инспекция, осъществявана по документи и на място, Комисията ще откри всички обстоятелства и условия, които са в обсега на регулаторните й пълномощия. Основната задача на проверяващия експертен екип на регулатора е да бъде открито дали „ Топлофикация Перник " АД е направила нарушавания на издадените от Комисията лицензии - за произвеждане на топлинна и електрическа сила и за транспорт на топлинна сила.
В осъществяване на условията на Закона за енергетиката, след приключването на инспекцията специалистите на Комисията ще изготвят констативен протокол и отчет за резултатите от нея, който ще бъде разискван на съвещание на регулатора до края на м. май 2020 година В случай че бъдат установени нарушавания от страна на топлофикационното сдружение, Комисията ще предприеме плануваните в закона административно-наказателни ограничения.
След привършване на взаимната изключителна инспекция на „ Топлофикация Перник " АД резултатите от нея ще бъдат обществено оповестени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР