Във връзка с получена информация за експлозия на морска мина

...
Във връзка с получена информация за експлозия на морска мина
Коментари Харесай

Военноморските сили извършват засилено противоминно наблюдение заради взривена мина в румънски води

Във връзка с получена информация за детонация на морска мина наоколо до черноморския курорт Костинещи в Република Румъния, Военноморските сили на Република България са подхванали спомагателни дейности за противоминно наблюдаване, за обезпечаване на сигурността на корабоплаването и предотвратяването на произшествия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Поддържат се в незабавна подготвеност спомагателни сили и средства за реагиране при приемане на сигнали за съществуване на плаващи мини и тяхното неутрализиране, показаха от министерството.

Българска телеграфна агенция напомня, че по-рано през днешния ден морска мина се взриви край румънския курорт Костинещи. Няма жертви в резултат на гърмежа, не са нанесени и съществени материални вреди. Засечена е и втора мина, която още е във водата. Това не е първият сходен случай от началото на войната в Украйна, означиха локалните медии. Досега водолази от румънските военноморски сили са обезвредили пет морски мини в тази зона.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР