Във връзка с подготовката за военния парад в Деня на

...
Във връзка с подготовката за военния парад в Деня на
Коментари Харесай

Танкове и ракети потеглят към София за парада на Гергьовден

Във връзка с подготовката за военния церемониал в Деня на Храбростта и празник на Българската войска на следващия ден, 30 април, ще бъде предислоцирана военна техника на въоръжение в Българската войска от военните формирования в страната до летище Доброславци край София, оповестиха от Министерството на защитата.

Военната техника ще се придвижва по националната пътна инфраструктура от градовете Асеновград, Благоевград, Карлово, Стара Загора и Ямбол.

За превозването на машините, които ще вземат участие в парада, ще бъде употребен железопътен превоз.

Така да вземем за пример бронетанкова техника мина по улиците на Сливен още през вчерашния ден, когато от 8 до 10 часа машините се придвижваха на личен ход по улиците на града. Техниката бе снабдена с гумени тампони на веригите и мина по маршрут Военно формирование 22220 - бул. " Илинденско въстание " - бул. " Стефан Караджа " - Товарна гара - Сливен.

Част от машините ще дойдат и на личен ход. За да не се основават усложнения с напредването на техниката, от министерството приканват всички водачи да съблюдават ограниченията за сигурност на органите на Служба " Военна полиция ", които ще ескортират колоните.

За да се приготвят за военния церемониал на 6 май, вертолети и самолети от състава на Военновъздушните сили (ВВС) ще извършват полети с прехвръкване на дребна височина над София. Тренировките на въздушната техника стартират от 1 май, оповестиха още от Министерството на защитата.

В първия подготвителен ден ще има прелитания над площад " Княз Александър Първи " в интервала от 9.30 до 10.20 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР