Във връзка с подаден сигнал за коне, бедстващи в Осоговската

...
Във връзка с подаден сигнал за коне, бедстващи в Осоговската
Коментари Харесай

БАБХ води щателна проверка по случая в Осогово


Във връзка с подаден сигнал за коне, бедстващи в Осоговската планина, по заповед на доктор Дамян Илиев, изпълнителен шеф на БАБХ, комисия от специалисти от Централното ръководство на организацията прави щателна документална и физическа инспекция на събитията, довели до свободното напредване на животните до местността Бек кладенец под връх Руен. Конете се намират навън, при неподходящи атмосферни условия и в тежко физическо положение, довело до гибелта на някои от тях.

Чрез сканиране на самостоятелната маркировка са открити притежателите на еднокопитните. Комисията ревизира положението на животновъдните обекти, от които произлизат конете, тяхното сходство с нормативните условия и степента на формален надзор, който е упражняван в тези обекти от Областната дирекция по сигурност на храните-Кюстендил.

С оглед да се изключи разпространяването на погрешна и манипулираща информация, обществеността ще бъде известена навреме за всички констатации от осъществената инспекция. При открити непозволени дейности или безучастие от страна на чиновници на Агенцията и нейното териториално отделение в град Кюстендил, те ще бъдат отстранени от работа до привършване на формираното дисциплинарно произвеждане.

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР