Във връзка с подаден сигнал от председателя на Държавна агенция

...
Във връзка с подаден сигнал от председателя на Държавна агенция
Коментари Харесай

Служител на Държавна агенция разузнаване е издавал класифицирана информация за страната

Във връзка с подаден сигнал от ръководителя на Държавна организация разузнаване /ДАР/, съдържащ данни за оповестяване на класифицирана информация от чиновник на ДАР, във Военно-окръжна прокуратура - София е формирано досъдебно произвеждане.

При осъществените дейности по следствието от вкъщи на служителя са открити и конфискувани голям брой документи с гриф „ Секретно “ и „ Поверително “.

Външно с детайлности за обвиняванията против някогашния началник на организация "Разузнаване "

Военно-окръжна прокуратура – София повдигна обвинявания на А.З. – чиновник на Държавна организация разузнаване за това, че е разгласил информация, представляваща държавна загадка, която му е станала известна при осъществяване на служебните си отговорности и от това са могли да настъпят изключително тежки последствия за сигурността на страната – закононарушение по член 357, ал.2, вр.ал.1 от Наказателен кодекс.

С прокурорско разпореждане на лицето е избрана мярка за процесуална насила, задържане за 72 часа до довеждането му пред Софийски боен съд с оглед искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

За осъщественото закононарушение Наказателният кодекс планува наказване отнемане от независимост от пет до петнадесет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР