Във връзка с планираното за днес обявяване на резултатите от

...
Във връзка с планираното за днес обявяване на резултатите от
Коментари Харесай

МВнР предупреждава за повишен риск от ескалация на напрежението в Индонезия

Във връзка с плануваното за през днешния ден оповестяване на резултатите от президентските и парламентарни избори в Индонезия и произлизащия от това нараснал риск от ескалация на напрежението в страната, Министерството на външните работи предлага на българските жители да заобикалят места, където се организират митинги, демонстрации или се следи по-голямо скупчване на хора, да наблюдават локалните медии по отношение на развиването на обстановката по сигурността в дните преди и след оповестяването на резултатите и да се преценяват прецизно с рекомендациите на локалните управляващи. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.
От министерството предизвестяват българските жители да носят със себе си документ за идентичност и да демонстрират нараснало внимание във връзка с съмнителни предмети или хора с съмнително държание.
Местните полицейски управляващи осведомят за възможност от осъществяване на терористични набези в деня на оповестяване на резултатите.
При нужда, българските жители могат да се свържат с посолството на България в Джакарта на тел. + 62 21 390 4048 или при изключителна обстановка и в извънработно време на денонощния дежурен тел. +62 812 9600 0691.
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР