Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август

...
Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август
Коментари Харесай

5 от 8-те района на България в опасните списъци на Белгия за пътувания


Във връзка с пандемията от COVID-19, считано от 1 август т.г., Федералната работа за външна активност, външна търговия и съдействие за развиване на Кралство Белгия , включи елементи от България в така наречен „ оранжева зона “ и „ алена зона “, а точно:

Оранжева зона – Пътуването до България /Северен централен, Югоизточен, Южен централен региони / следва да се извърши при нараснало внимание;
Червена зона – Пътуването до България /Североизточен и Югозападен региони / не е допустимо или позволено.
Всички български жители, пътуващи от България до Белгия подлежат на наложителна карантина и тест, в случай че са обитавали в Североизточен или Югозападен региони и на целесъобразна карантина и тест, в случай че са посетили Северен централен, Югоизточен и Южен централен региони.
Тези правила се ползват единствено за несъществени пътувания, в това число туристическите.
Актуална информация може да бъде открита на следния линк с адрес:
https://diplomatie.belgium.be/en

При потребност от подпомагане, българските жители в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се насочат и на имейл адреса на българското посолство в Белгия [email protected].
---
Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].
Препоръчваме на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР