Във връзка с отношенията между Турция и ЕС и предвижда

...
Във връзка с отношенията между Турция и ЕС и предвижда
Коментари Харесай

Предлагаме среща между Турция и ЕС във Варна

Във връзка с връзките сред Турция и Европейски Съюз и планува ли се среща на върха по време на европредседателството, Меркел съобщи: „ Радвам се, че във Варна ще има среща сред министър-председателя на България, ръководителите на Европейска комисия, на Екологичен потенциал. Смятам, че тази среща е добър късмет да се приказва и с турския президент за всички въпроси, които ни вълнуват “.

От своя страна Бойко Борисов разясни, че с ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни, с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер и ръководителя на Европейски Съюз Доналд Туск, както и с турския президент Реджеп Ердоган са провели диалози.

„ Непрекъснато има искания от страна на Турция към Европейски Съюз, че не е изплатено заплащането още по първото съглашение за мигрантите, по тази причина което сме е споразумели. Знаем и за тежките отношение насложени през последната година и половина сред доста от огромните европейски страни и Турция. Едната такава буферна среща във Варна би била единствено за положително за всички нас “, сподели Борисов.

На въпрос дали канцлерът на Германия ще поддържа позицията на българския министър председател във връзка с кохезионната политика след Брекзит, Борисов отговори: „ Мога да изтъквам канцлера Меркел на въпроса по тази тематика - работи ли добре кохезионната политика. Казах, всичко хубаво, каквото сме създали – жп линии, метро, автомагистрали, конкурентоспособност, просветителна инфраструктура, екология, го изискуем на кохезионните фондове. И тя сподели - тогава би трябвало да остане “.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР