„Във връзка с откриването на ново концептуално пространство за храна,

...
„Във връзка с откриването на ново концептуално пространство за храна,
Коментари Харесай

Обявите за работа не са това, което бяха

„ Във връзка с откриването на ново концептуално пространство за храна, изкуство и персонални ритуали (заведение - б.а) диря не чиновници, а съидейници. Свободните позиции са за основен създател в кухнята (главен готвач - б.а.), създатели в салона (в общоприетите разгласи ги титуловат като сервитьори) и създатели зад бара (бармани - б.а) “.

Обявите за работа към този момент не са просто известие за свободно място в една компания. Те звучат по този начин извънредно, тъй като се търсят чиновници, които не просто имат кетап за основен готвач и приключен курс за бармани.

Специално за последните работодателят изяснява, че ще познае „ неговия човек " по метода, по който подготвя и пие кафето си, по музиката, която слуша, до момента в който го пие, и по книгите, които чете, написа "Марица ".

Наред със общоприетите условия за обучение и притежаване на непознати езици, работодателите към този момент търсят напълно други качества измежду бъдещите си чиновници - надъхани, смели, изобретателни. Първи отвън стандарта излязоха фирмите от ИТ бранша.

В началото те привличаха фрагменти със заплати, обществени бонуси и разчупени и съвременни офиси. Но и това не оказа помощ и браншът хронично стартира да страда от недостиг на личен състав.

И тогава се появиха разгласи за работа от вида на тази, пусната от бургаски шеф: „ паричният
бонус за релокация (преместване от родния град в Бургас - б.а.) стига за бира за няколко лета. Пък в случай че нямате предпочитание да релокирате, единствено ще кажем, че тука има море и от време на време пишем код на плажа плюс цаца. Офисът е на 12 метра от водата ".

От известието „ търсим сеньори, сеньорити, мидьори и джуниъри “ напълно не излиза наяве, че обявата е за Java-специалисти. За сметка на това пък доста млади и необвързани профита елементарно биха сменили адресната си регистрация за подобен "разтропан началник ".

Верига магазини за спортни артикули отиде и по-далече. От там пуснаха цялостен клип, който нарекоха "Обява за работа ", където образно демонстрират по какъв начин новият чиновник влиза в обединен и заговорен екип. Клипчето изобразява ухилен млад мъж, който с лекост сякаш прави набирания на лост, а в действителност се оказва, че старателно му оказват помощ старите сътрудници, като го повдигат.

С навлизането на Facebook като канал за връзка интернет стартира да изземва част от функционалностите на организациите за асортимент за личен състав. Тук има и още един
бонус - обявата ще я видят единствено хората, които са харесали страницата на компанията. Тоест, те към този момент имат в началото положително мнение за работодателя.

В момента да вземем за пример логистична компания търси спедитори със фотография на супермени. Аналогията е, че екипът е супер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР