Във връзка с отбелязването на 1 февруари като ден за

...
Във връзка с отбелязването на 1 февруари като ден за
Коментари Харесай

Престъпленията на фашизма и нацизма нямат давност

Във връзка с отбелязването на 1 февруари като ден за респект към жертвите на комунистическия режим, Българският антифашистки съюз изпрати декларация до президента, министър-председателя и Народното събрание.

Българският антифашистки съюз изрично не приема отбелязването на 1 февруари като ден на така наречен жертви на комунистическия режим. В продължение на близо 30 години десницата и профашистките детайли в България под въздействие на външни фактори редовно пропагандират

подправена интерпретация

на актуалната ни история, и по-точно - на историята на Втората международна война и заключителния стадий от нея (1944-1945).

Първо. Народният съд е основан според Наредба-закон по настоящата Търновска конституция на 12 септември 1944 година с утвърждението освен на Съветския съюз, само че и на неговите съдружници от Антихитлеристката коалиция - Съединените щати и Англия. След 9 септември 1944 година в България работи Съюзническа контролна комисия (СКК) с ръководител ген. Бирюзов - Съюз на съветските социалистически републики, само че в нея има представители на Англия и Съединени американски щати. М. Барнс е изключително деен в политическите процеси у нас през 1945-1947 година Съюзна контролна комисия утвърждава действието освен на Народния съд в София, само че по този начин също на локалните национални съдилища, които работят до края на Втората международна война в Европа - май 1945 година

Второ. Народният съд извършва функционалностите на боен съд във време, когато Втората международна война не е завършила. Такива военни, цивилен и изключителни съдилища работят във Франция, Съветския съюз и другите страни в Европа и отвън нея, борещи се против немския нацизъм и италианския фашизъм.

Трето. БАС като организация, последовател на делото на Съюза на дейните борци срещу фашизма и капитализма, не приема решението на Върховния съд на Република България от 26 август 1996 година, с което се амнистират регентите проф. Богдан Филов, княз Кирил, ген. Никола Михов, министри от държавните управления на Б. Филов, Д. Божилов и Ив. Багрянов, както и депутати от ХХV Народно събрание, въвлекли България на страната на Хитлер и Мусолини, оповестили " алегорични войни ", дали своят вот закони, като този за отбрана на нацията, по който са репресирани българските евреи, като тези в Македония са унищожени.

БАС упорства Народното събрание неотложно да анулира позорния така наречен Закон за оповестяване на комунистическия режим в България за незаконен. Припомняме, че според член 108 от Наказателния кодекс, " който проповядва фашистка или друга антидемократична идеология, се санкционира с отнемане от независимост за период от 3 години ".

Нацизмът и фашизмът като идеологии са наказани на интернационално ниво в Нюрнберг през 1946 година Престъпленията на фашизма и нацизма нямат отминалост.

Ние като антифашисти одобряваме, че има деформации в България след 9 септември 1944 година БАС не отхвърля извращенията по време на " националната народна власт " и държавния социализъм от руски вид в България.

Но

историческата истина

изисква да подчертаем, че така наречен комунистически режим към 1 февруари 1945 година не действа в България. Напротив. Има многопартийна система, в България ръководи обединението " Отечествен фронт ", в която най-силната партия не е БРП(к), а казионният Български земеделски народен съюз с водачи доктор Г. М. Димитров и Никола Петков. Самият Никола Петков е за това да заседава Народен съд за съдене на виновниците за въвличането на България във Втората международна война на страната на Тристранния пакт.

Народният съд има дванадесет правосъдни състава. Първият състав на съда е формиран за съдене на някогашните регенти на България, някогашните дворцови съветници на цар Борис III - Любомир Лулчев, Павел Груев и други, министрите от държавните управления на проф. Богдан Филов (15.II.1940 - 14.IХ.1943), Добри Божилов (14.IХ.1943 - 1.VI.1944), Иван Багрянов (1.VI.1944 - 2.IХ.1944), Константин Муравиев (2.IХ.1944 - 9.IХ.1944). От тези държавни управления единствено кабинетът на Муравиев не е потвърдено профашистки и пронацистки. БАС не приема политическото държание на президента Радев, министър-председателя Кирил Петков и представители на изпълнителната власт, които уважиха така наречен жертви на Народния съд. Това им държание наподобява демагогско, доколкото президентът и министър председателят не са намерили нужда и време да почетат гроба на децата в Ястребино, лобното място на Вапцаров, Антон Попов, Георги Минчев и Петър Богданов на Гарнизонното стрелбище в София, както и Братската могила, където почитаме всички жертви за свободата на България.

Изграденият преди повече от 20 години в градинката пред НДК " монумент на жертвите на " комунизма " е цялостен

с имена на фашистки нарушители

Най-изявени измежду тях са ген. Иван Вълков, един от уредниците на Деветоюнския военнофашистки прелом (1923), Убиецът на Гео Милев, Йосиф Хербст, Христо Ясенов, Тодор Страшимиров, Сергей Румянцев и още стотици представители на интелигенцията по време на белия гнет 1925 година, министър на войната в държавното управление на проф. Александър Цанков (1923-1925), Славейко Василев, който е уредник на убийството на водача на Български земеделски народен съюз Ал. Стамболийски в с. Славовица, Пазарджишко - 14 юни 1923 година, подпоручик Коста Йорданов, управлявал екзекуторския отряд за ликвидиране на седемте деца в Ястребино - Стойне (7 г.), Иван (9 г.), Надежда (12 г.), Димитринка (11 г.), близначките Ценка и Цветанка (13 г.) на 20 декември 1943 година

Ние като антифашисти постоянно ще отстояваме историческата истина за това, че Народният съд е обективен боен съд за наказание на нарушителите, поради които България претърпява злополука по време на Втората международна война. Няма да допуснем неофашизмът и неонацизмът у нас да бъдат водещи в политическия ни живот.

Борбата против неофашизма и неонацизма в Европа и света не е завършила. Доказателство за това са профашистките прояви и демонстрации у нас, в Западна Европа и други континенти. Готови сме да продължим битката на актуалния свят против неонацизма, неофашизма и всички ограничавания на правата и свободите на жителите по целия свят.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР