Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно

...
Във връзка с определяне от Комисията за енергийно и водно
Коментари Харесай

ЧЕЗ прави извънреден отчет заради новите цени на тока

Във връзка с установяване от Комисията за енергийно и водно контролиране на нови цени на електрическата енергия от 01 юли 2019 година, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД ще извърши изключително отчитане на електромерите на клиентите.

Графикът на изключителния доклад ще бъде оповестен на уеб страницата на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „ Графици “/ на 28 юни, петък. След тази дата информация може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира в допълнение 319 чиновници. Всички отчетници ще работят с удължено работно време в интервала от 01-02.07.2019 година

Поради физическата неспособност всички електромери да бъдат регистрирани в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

С цел гарантиране на оптималната уместност при фактуриране на употребяваната електрическа енергия, клиентите имат опция сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2019 година Самоотчитането е по избор и не анулира осъществяването на месечен доклад от страна на Дружеството.

Клиентите, които желаят да се възползват от тази опция, следва да създадат своя доклад на 30 юни 2019 година и да подадат данните към компанията сред 1 и 5 юли на телефонната линия 0700 10 010 (меню 2), на имейл [email protected] и през уеб-сайтовете www.cez-rp.bg или www.cez.bg, в секция „ Електронни услуги “, меню „ Деклариране на показания “ или в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Те би трябвало да посочат данните от електромера по всички цени, потребителски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се заявяват показания. Подадените данни от самоотчета през този интервал се смятат за регистрирано ползване към 30.06.2019 година, в това число.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за употребяваната електрическа енергия за два отчетни интервала – по остарели и по нови цени.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР