Във връзка с обявеното на 2 ноември извънредно положение в

...
Във връзка с обявеното на 2 ноември извънредно положение в
Коментари Харесай

МВнР към българите в Етиопия: Напуснете страната при първа възможност

Във връзка с оповестеното на 2 ноември изключително състояние в Етиопия Министерството на външните работи /МВнР/ предлага на българските жители в страната да я изоставен при първа опция, като до тогава бъдат в непрекъснат контакт с българското посолство в Адис Абеба, се показва в известие на пресцентъра на външното ни министерство.

Министерство на външните работи предлага и да се преустановят пътуванията до и на територията на Етиопия и поучава сънародниците ни в страната да се осведомяват в детайли за настоящата конюнктура в региона, където обитават, като наблюдават известията на локалните медии и се осведомят за напътствията на локалните управляващи.

По информация на българското посолство в Адис Абеба все още няма данни за изпаднали в неволя български жители в Етиопия. Задграничното ни посланичество следи обстановката и е в подготвеност да окаже помощ при нужда.

Във връзка със обстановката Министерство на външните работи през днешния ден увеличи показателя на риск за пътуващите български жители до Етиопия, както и на територията на страната, на равнище 4 - " Предупреждение за прекратяване на пътуванията до/в цялата страна (освен при последна необходимост) ".

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Адис Абеба.

Ден по-рано Етиопия разгласи изключително състояние, откакто въоръжени сили от северния район Тигре оповестиха, че са завладели територии и обмислят поход към столицата Адис Абеба.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е извънредно угрижен от ескалацията на принуждение в Етиопия и оповестяването на изключително състояние, заяви довечера неговият представител Стефан Дюжарик, представен от Ройтерс.

Говорителят уточни, че генералният секретар на Организация на обединените нации още веднъж е призовал за неотложно преустановяване на огъня, безграничен достъп за филантропичната помощ и изчерпателен народен разговор за решение на рецесията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР