Във връзка с обявените първично възникнали три броя огнища на

...
Във връзка с обявените първично възникнали три броя огнища на
Коментари Харесай

Извънредно Съобщение От Правителството! Бедствено Положение В България! Хълмове С Горящи Трупове!

Във връзка с оповестените първично зародили три броя огнища на заболяването африканска чума по свинете в с. Пет кладенци, община Бяла и с. Ценово, община Ценово, област Русе (съгл. Заповед № РД 11-1368/16.07.2019 година на Изпълнителния шеф на БАБХ) и в свинекомплекс в с. Николово, община Русе, област Русе (съгл. Заповед № РД 11-1420/20.07.2019 година на Изпълнителния шеф на БАБХ), на съображение член 50 (1) от Закона за отбрана при бедствия и Контингенс проекта за битка с изключително рискови заразни болести, регионалният шеф на област Русе със своя Заповед № 0-95-00-510/23.07.2019 година афишира бедствено състояние за цялата територия на региона.

Припомняме, че над 2 млн. лева обезщетение ще отпусне страната за умъртвяването на близо 17 000 свине в сивенокмплекса в русенското село Николово. Това оповестиха по-рано от Българската организация по сигурност на храните. Очакват се и евросредства за обезщетения на загубите на фермата.

Ветеринарни специалисти от Европейската комисия идват у нас, с цел да създадат оценка на обстановката с разпространяването на африканската чума по свинете. Според Брюксел страната ни е подхванала всички ограничаващи ограничения, както е планувано в законодателството на Европейския съюз.

От Асоциацията на индустриалните свиневъди в България обаче предизвестяват, че в случай че не се спре разпространяването на болестта, свинското месо може да се трансформира в деликатес.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР