Във връзка с обявената с Решение на Министерския съвет извънредна

...
Във връзка с обявената с Решение на Министерския съвет извънредна
Коментари Харесай

Ананиев с 4 нови заповеди за извънредната епидемична обстановка

Във връзка с оповестената с Решение на Министерския съвет изключителна епидемиологична конюнктура и на съображение член 61 и член 63 от Закона за здравето, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев през днешния ден издаде заповеди, с които вкарва съответни противоепидемични ограничения на територията на страната, считано от 14 май до 14 юни тази година. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

С друга заповед на здравния министър се урежда наложителната изолираност на доказаните случаи на COVID-19, карантината на контактните лица, здравното наблюдаване и т. н.

С обособена заповед се вкарва краткотрайната възбрана за влизане на територията на Република България, като детайлно са разказани изключенията.

Призовават се работодателите и органите по назначение да провеждат отдалечена форма за работа на чиновниците и служащите си. Когато работата от разстояние не е допустима, следва прецизно да се съблюдават съответно написани противоепидемични ограничения за отдалеченост и стерилизация. На закрити публични места – обществен превоз, магазини, администрации, храмове, спортни и културни обекти - носенето на защитна маска е наложително за всички.

Остават затворени увеселителни заведения, игрални зали, нощни заведения, закрити обекти за хранене. Не се позволяват визитите в комерсиалните центрове вид МОЛ, като се изключи аптеките, питателните магазини, банковите и застрахователните офиси в тях. Провеждането на образователните занятия остава отдалечено. Детските градини и ясли са затворени. Остава в действие 14-дневната карантина на всички лица, влизащи на територията на България.

С четирите заповеди (заповеди № РД-01-262, № РД-01-263, № РД-01-264, № РД-01-265) на здравния министър, издадени през днешния ден, можете да се запознаете ТУК.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР