Във връзка с обявената покана за кандидатстване на страницата на

...
Във връзка с обявената покана за кандидатстване на страницата на
Коментари Харесай

Община Русе подготвя международен спортен форум с участници от 10 страни

Във връзка с оповестената покана за кандидатстване на страницата на Европейската комисия - Not-for-profit European sport events (ERASMUS-SPORT-2022-SNCESE) Община Русе ще приготви планово предложение за кандидатстване

Целта на програмата е да поддържа организирането на спортни събития с европейско измерение в следните области: доброволчество в спорта; обществено включване посредством спорт; поощряване на присъединяване в спорт и физическа интензивност. Продължителността на плана може да бъде сред 12 или 18 месеца, прецизират от общината. Избраният вид на плана е общоевропейска демонстрация, която включва една демонстрация с минимум 10 участващи организации от най-малко 10 страни по програмата (включително кандидатстващата организация), така наречен план с един бенефициент. Максималното планувано финансиране е 450 000 евро за план, което покрива действия по подготовка и образуване на събитието; образуване на просветителни действия за спортисти, треньори и доброволци; организация на свързани действия като семинари и конференции; образование за доброволци; осъществяване на действия по оценка и планиране; информационни действия свързани с тематиката на събитието.

Предложението се внася като изключителна точка на съвещанието на Общинския съвет.

От общината считат, че един състезателен конгрес през 2023г. с участници от 10 страни от Европейски Съюз би бил от голяма изгода за града.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР