Във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпно сдружения за

...
Във връзка с образуваното досъдебно производство за престъпно сдружения за
Коментари Харесай

ДАНС подхваща чатовете между Узунов и Бобоков, прокуратурата публикува нова порция от тях /снимки/

Във връзка с формираното досъдебно произвеждане за незаконно сдружения за търговия с въздействие, Специализирана прокуратура разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност " да се извърши подробен и изчерпателен разбор на данните от направената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, употребени от П.Б., оповестиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.
От експертизата е видно, че в интервала 2018-2020 година на П.Б. е предоставяна информация от консуматори MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov. Същата евентуално им е станала известна в качеството им, надлежно на консултант по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на заместител - министър-председателя и министър на външните работи (до 18 декември 2018 г.) и на секретар по правните въпроси и антикорупция на президента.
Пламен Бобоков е питал Пламен Узунов, секретар по правни въпроси на президента, дали може да звънне на началника. Това излиза наяве от следващите чатове сред двамата, публикувани от прокуратурата. Дали засяга президента Румен Радев, от публикуваната връзка не излиза наяве. От чатовете се схваща още, че Бобоков е контактувал и с Румен Петров, за който сполучливо лобирал да стане дипломат в Алжир.
Ето и скрийншотове от чатовете:

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР