Във връзка с обезпечаване сигурността на възпоменателната церемония по случай

...
Във връзка с обезпечаване сигурността на възпоменателната церемония по случай
Коментари Харесай

НСО обяви какви мерки за сигурност ще има в столицата заради церемонията по случай 145-та годишнината от гибелта на Васил Левски

Във връзка с застраховане сигурността на възпоменателната гала по случай 145-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата, която ще се организира на 19 февруари 2018 година от 18.00 ч. пред паметника на Васил Левски, подсещаме на представителите на средствата за всеобщо осведомление, че могат да разположат наличната си техника в региона на осъществяване на мероприятието на бул. „ Янко Сакъзов “ пред Посолството на Чешката република до 16.30 ч. Това оповестиха от НСО.

След този час екипи с техническо съоръжение няма да бъдат допускани в региона.

Проверката на представителите на медиите, отразяващи събитието, ще се реализира чрез краткотраен контролно-пропусквателен пункт, проведен на ул. „ Оборище “ като крайният час за тяхното идване е 17.20 ч. Служителите на Националната работа за защита ще изискват от представителите на средствата за всеобщо осведомление настоящ документ за принадлежност към съответната медия и документ за идентичност. Стажанти без журналистическа карта няма да бъдат допускани.

Не е желателно потреблението на безпилотни летателни средства (дронове) в региона на осъществяване на проявата поради съществуващите опасности от нежелани произшествия за всички присъстващи жители и публични лица.

Гражданите, които желаят да участват на церемонията, ще бъдат пропускани през два контролно-пропускателни пункта – първият – на кръстовището на бул. „ Васил Левски “ и ул. „ Оборище “ и вторият – на бул. „ Дондуков “ и бул. „ Васил Левски “.

Цветя на паметника на националния воин ще могат да бъдат поднасяни до 17.00 ч. и след привършване на формалната гала, като се изключи часовия диапазон от 15.30 до 16.00 ч.

Напомняме на решилите да участват на събитието, че следва да съблюдават член 6, ал.1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите и член 23, алинея 5 от Наредба № 1 за публичния ред и опазването на общинските парцели на територията на Столична огромна община, която гласи: „ При осъществяване на всеобщи прояви на публични места се не разрешава: внасянето на огнестрелно или хладно оръжие, както и на други предмети, предназначението или използването на които би заплашило публичния ред, живота и здравето на присъстващите; не разрешава се визитата на лица в очевидно нетрезво или несъответстващо положение, както и използването на предмети, предизвикващи мощен звук. “ Полицейските чиновници, в границите на своята подготвеност, управляват използването на Наредбата и сформират актове на жителите при определяне на нарушавания.

Служителите на НСО ще правят инспекции на предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита като ревизират за съществуване на огнестрелни и други оръжия,хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, заради невъзможността на място да бъде проведено съхраняването им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР