Във връзка с неверни твърдения в статия на OffNews от

...
Във връзка с неверни твърдения в статия на OffNews от
Коментари Харесай

ШОК! Вижте какви коледни бонуси взимат от летище София

Във връзка с погрешни изказвания в публикация на OffNews от 19.12.2018 година вършим следните разяснения. Това оповестиха от летище " София ". Направеният коментар във връзка с разпределените коледни награди за висшия мениджмънт от 50 000 лева не дава отговор на истината. Ръководството на " Летище София " ЕАД, както и всички работещи в сдружението са получили по 500 лева обществено подкрепяне за Коледа. Изплащането на сумата е въз основа на Колективния трудов контракт, решение на Общото заседание на служащите, утвърдено от синдикалните организации и е осъществено при съблюдаване на наредбите на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Във връзка с обстоятелствата, изнесени за подписан контракт сред " Летище София " ЕАД и " Кита България " ООД заявяваме, че:

" Летище София " ЕАД е единственият оператор на магазините за безмитна и травъл ритейл търговия. До сегашния миг на летището е имало един снабдител на задгранични артикули и 50 по-малки за български артикули и артикули. В отговор на желанията на пътуващите за по-голямо многообразие на артикули и марки, актуалното управление на " Летище София " ЕАД работеше в посока да обезпечи повече благоприятни условия и по-добри цени за крайния консуматор. Това би могло да бъде осъществено с навлизането на още снабдители на артикули и търговски марки, което да сътвори конкурентна среда.

" Летище София " ЕАД, като оператор на безмитните и травъл ритейл магазини, е обект на запитвания от разнообразни снабдители, в това число и от " Кита България " ООД. Договорните връзки с компанията са резултат от едногодишни търговски договаряния и работни срещи с PAVO. Фирмата е най-голямата верига от магазини за безмитна търговия в Украйна с опит от над 27 години в региона на безмитните услуги на интернационалните летища. Същата компания е оператор на магазините за безмитна и травъл ритейл търговия в Словения. Представител за страната на PAVO е " Кита България " ООД.

Сключеният контракт не попада в обсега на Закона за публичните поръчки, тъй като се отнася за осъществявана от сдружението комерсиална активност с препродажба на артикули на трети лица.

Първата доставка от " Кита България " ООД е получена на летище София не през септември, а на 12.12.2018 година и е формирана единствено от неприсъстващи до момента артикули в магазините за безмитна и травъл ритейл търговия.

Използваме случая да ви осведомяваме, че " Летище София " ЕАД продължава да води договаряния и да търси още нови снабдители.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР