Във връзка с неправомерно разпространената информация от базите данни на

...
Във връзка с неправомерно разпространената информация от базите данни на
Коментари Харесай

След изтеклите данни от НАП: Няма риск някой да изтегли бърз кредит от ваше име

Във връзка с непозволено публикуваната информация от базите данни на Национална агенция за приходите, Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК) твърди потребителите, че няма риск някой да поеме отговорности от непознато име при отпущането на онлайн и бързи заеми.

Компаниите, членове на асоциацията, непрестанно влагат в новаторски нововъведения и автоматизирани процеси, отговарящи на актуалния цифров свят. Това подсигурява идентификацията и отбраната на персоналните данни на клиентите на тези компании според използваното законодателство за активността на финансовите институции.

" Няма риск с идентификацията на клиентите при отпущането на заеми онлайн вследствие на изтеклите данни от Национална агенция за приходите ", сподели Пламен Славов, юрист и специалист по отбрана на персоналните данни. Той посочи, че всеки кредитоискател би трябвало да изпрати копие на персоналната си карта. За сключването на контракт за заем фирмите, членове на АОНК, събират данни освен по документа за идентичност и данни за контакт, само че правят редица инспекции в регистри, до които имат законосъобразен достъп, както и ползват задоволително други механизми за идентификацията на клиента. Освен това, при изплащането на заемната сума се прави спомагателна идентификация на кредитополучателя.

По този метод, без значение, че услугите се дават онлайн, няма риск от корист и приемане на заем от трето лице посредством непозволено разкрити данни от Национална агенция за приходите.

АОНК напомня, че не се постанова промяна на документите за идентичност. Оттам поучават жителите да бъдат внимателни, когато някой контактува с тях по телефон или имейл и желае осъществяване на деяние с финансов или персонален темперамент.

Данни за банкови сметки, за дебитни или кредитни карти, не би трябвало да се дават по телефон, без значение за кого се показва индивидът, който се свързва с тях.

Като спомагателна мярка за сигурност, сменете паролата на електронната си поща и ПИК кода от Национална агенция за приходите, предлагат от АОНК.

За Асоциацията за отговорно небанково кредитиране:

Асоциацията за отговорно небанково кредитиране (АОНК) е основана през 2014 година В нея членуват водещи компании, представляващи едни от най-големите финансови групи в света и профилирани в даването на краткосрочно небанково финансиране. Представителите на АОНК следват личен Етичен кодекс и съблюдават положителните търговски практики за отбрана на потребителите. Сред членовете на асоциацията са Credissimo, Кеш Кредит, VIVUS.BG, Нет Кредит, СИТИ Кеш и Фератум България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР