Във връзка с натрупани задължения на „Топлофикация София“ АД към

...
Във връзка с натрупани задължения на „Топлофикация София“ АД към
Коментари Харесай

Текущите вземания от когенерацията на Топлофикация София ще отиват в Булгаргаз


Във връзка с насъбрани отговорности на „ Топлофикация София “ АД към „ Булгаргаз “ ЕАД в Министерството на енергетиката бе извършена среща с представители на двете сдружения, Столична община и Столичен общински съвет. По думите на енергийния министър Теменужка Петкова както Булгаргаз като снабдител на природен газ, по този начин и Топлофикация София имат характерни отговорности към обществото. Софийската топлофикация е най-големият клиент на Булгаргаз – с към 35% от общата консумация на природен газ в страната.

По време на срещата страните реализираха единодушие настоящите вземания на „ Топлофикация София “ ЕАД от продажбата на високоефективна електрическа енергия да постъпват непосредствено в „ Булгаргаз “ ЕАД. По този метод ще бъдат покрити част от отговорностите и ще се реализира резистентност на заплащанията.

Припомняме, че Топлофикация " София " от години дължи милиони на " Булгаргаз " като поетапно се пробва да ги погасява. Сегашното решение би подобрило финансовото положение на " Булгаргаз ", считат специалисти. В същото време обаче може да се влошат финансовите резултати на столичното парно, което също разчита на тези средства.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР