Във връзка с насрочените избори за народни представители за Народно

...
Във връзка с насрочените избори за народни представители за Народно
Коментари Харесай

Португалия даде съгласие за организиране на изборите на 4 април 2021 г.

Във връзка с плануваните избори за народни представители за Народно заседание на Република България на 4 април 2021 година, Министерството на външните работи на Португалската република ни уведоми, че все още няма спънки за провеждането на изборите на територията на Португалия.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Министерството ще спомага за предприемане от португалските полицейски управляващи на нужните ограничения за сигурност в местата, където ще бъдат открити изборни секции.

Санитарните ограничения в изискванията пандемията от Ковид-19 като наложително съблюдаване на отдалеченост вътре и отвън помещението, оптимален брой жители във вътрешното пространство и ограничения за хигиенизиране на ръце и повърхности, ще бъдат избрани от Генерална дирекция „ Здравеопазване “ на Португалия към датата на осъществяване на изборите.

В случай на оповестено изключително състояние или затваряне на даден регион или община гласоподавателите ще би трябвало да имат декларация, която да им разреши да оправдаят пред управляващите нуждата от пътешестване за практикуване на правото на глас.

При нужда от такава декларация, ще бъде оповестена в допълнение информация на интернет страницата на посолството - с оглед обезпечаване на гладко напредване на българските жители, с цел да гласоподават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР