Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и

...
Във връзка с нарастващите случаи на пациенти с COVID-19 и
Коментари Харесай

Представители на студентите с призив: Колеги, станете доброволци в болниците!

Във връзка с възходящите случаи на пациенти с COVID-19 и отправения зов от страна на Министерството на здравеопазването се обръщаме с апел към цялата студентска общественост за набиране на доброволци за работа в лечебните заведения в Република България.

Това се споделя в особено послание от страна на НПСС изпратено до медиите, което публикуаме без редакторска интервенция:

"След безчет часове, прекарани в извършения, лекции, стажове и изпити, всички ние сме на прага да се присъединим към гилдията на младите работещи жители на Република България. Въпреки компликациите на следването и пречките, основани от пандемията от SARS-CoV-2, ние не се предадохме пред провокациите и продължаваме с общи старания да способстваме за благоденствието на страната ни. В напрегната и невиждана обстановка като тази, ние имаме своята основна функционалност в битката с пандемията.

Без значение от висшето учебно заведение и изучаваната компетентност, всички ние можем да бъдем съпричастни с тези, които се борят с вируса на първа линия. Можем да спомагаме в лечебни заведения и клиники като заемем ролята на болногледач, санитар или дезинфектатор. Работата взаимно с медицинския личен състав от съответните лечебни звена би представлявала облекчение за постоянните чиновници, защото посредством анулация на част от техните отговорности, ще се даде опция да бъде ориентиран съответен запас към нуждаещите се отделения.

Съдействието на медицинските служащи, без значение от вида на оказаната помощ, е не просто демонстрация на съпричастност, само че и метод за всеки от нас да извърши гражданския си дълг в борбата със SARS-CoV-2. Никой не би попречил студент от това да насочи напъните си в помощ на отделенията, занимаващи се с Covid-19.

Двете условия, при които е допустимо това, са: 1. помощта да бъде изцяло доброволна; 2. помощта да бъде в часови диапазон, отвън този на образователните занятия по стратегия. Отговорността за решението за оказване на поддръжка се носи персонално от студента. НПСС изрича откровена признателност и съпричастност към всички медици, които вземат участие в битката със SARS-CoV-2! Призоваваме всеки от нас, посредством персонален принос, да подкрепи в борбата против болестта! Всеки студент, който има предпочитание да се включи в битката с COVID-19 като част от екипа на НПСС, молим да се свърже с нас на: тел.: 02 4414 990 e-mail: [email protected] "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР