Във връзка с нарастващата опасност от пандемията с коронавирус COVID-19,

...
Във връзка с нарастващата опасност от пандемията с коронавирус COVID-19,
Коментари Харесай

Какви ще са загубите, ако Олимпийските игри в Токио бъдат отменени?

Във връзка с възходящата заплаха от пандемията с ковид COVID-19, уредниците на олимпийските игри в Токио това лято оповестиха, че игрите могат да бъдат отсрочени, само че към този момент няма заплаха да бъдат анулирани, заяви Zerohedge. Te дадоха и детайлности за това какви са разноските по организирането на олимпиадата.

Харуюки Такахаши, един от членовете на изпълнителния съвет на организационния комитет на Токио 2020, заяви че олимпиадата може да бъде отсрочена с една или две години. и добави, че анулацията ѝ ще има обилни финансови последствия.

" Не мисля, че Игрите могат да бъдат анулирани. Говорим единствено за закъснение ", съобщи Такахаши пред The ​​Wall Street Journal. " Международният олимпийски комитет (МОК) би изпаднал в усложнение, в случай че има отменяне. Само американските телевизионни права им дават в действителност голяма сума. "

Казухиро Татеда, специалист по инфекциозни заболявания на японското държавно управление, съобщи, че бързо разпространяващият се вирус може да се задържи доста по-дълго, в сравнение с мнозина са предполагали, макар идния топъл сезон. " За разлика от грипа, който изчезва с по-топлото време, съгласно мен реакцията на новия ковид ще продължи половин година или година ", съобщи Татеда пред NHK във вторник.

От своя страна Международният олимпийски комитет и локалните уредници споделят, че подготовката за игрите върви по проект, само че часовникът тече.

Годишните отчети на МОК демонстрират, че са платили съвсем 14,4 милиона $ застрахователна награда за отбрана против анулация на Олимпиадата в Рио през 2016 година и 12,8 милиона $ за политика за покриване на зимните олимпийски игри през 2018 година в Пьонгчанг, Южна Корея.

Но не е ясно каква е застрахователната награда за Токио. Миналата седмица президентът на МОК Томас Бах беше помолен да каже дали застрахователната награда е повишена до 20 милиона $ само че, той отговори, че не знае.

Отмяната на Игрите освен би довела до огромни нарушавания в интернационалния състезателен календар, само че би имала съществени финансови последствия както за МОК, по този начин и за Япония и света.

Както оповестява АП, Токио публично харчи 12,6 милиарда $ за образуване на Олимпиадата, макар че одитната работа на националното държавно управление споделя, че е най-малко два пъти по-висока сума. Андрю Цимбалист, професор по стопанска система в Smith College в Масачузетс, съобщи, че разноските за строителство за едно място в Япония са 1,43 милиарда $. Бюджетът на локалния учредителен комитет от 5,6 милиарда $ е от частни вложения, а останалите средства идват от японските данъкоплатци. Около 1 милиард $ от локалния действен бюджет би трябвало да пристигна от продажбата на билети, което би било изгубено, в случай че игрите продължат без почитатели на празни игрища.

" Загубите ще бъдат огромни и за МОК, и за радио-телевизионните оператори, и за застрахователите ", споделя Виктор Матесън, икономист по спорт в колежа на Светия кръст в Уорчестър, Масачузетс. " Тази загуба ще пристигна от нечий джоб според от това по какъв начин са подписани всички контракти ".

Матесън добави, че спортистите са най-уязвими от финансовия потрес. " За спортистите, продължителността на кариерата им не е дълга и Олимпиадата би била удар по финансовата възвръщаемост на техните вложения ".

Освен държавни управления, спортисти, треньори и спортни чиновници, локални уредници и почитатели също ще бъдат пострадали.

АП отбелязва, че 73% от приходите на МОК се получават от продажба на права за лъчение. NBC сформира най-малко половината от тези изплащания през последния олимпийски цикъл. Други 18% от приходите на МОК са от продажба на спонсорства. Компанията майка NBC Comcast съобщи, че договорът им с МОК и застраховката ще им разреши да се избегнат загуби, в случай че игрите бъдат анулирани. Въпреки това, NBC ще загуби стотици милиони $ от рекламни пари.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР