Във връзка с напрежението между Русия и Украйна, не се

...
Във връзка с напрежението между Русия и Украйна, не се
Коментари Харесай

Булгаргаз: Нямаме притеснения относно доставките на газ от Газпром

Във връзка с напрежението сред Русия и Украйна, не се чака спиране на доставките на съветски газ за нашата страна, стана ясно от думите на изпълнителният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов.

" Съвсем неотдавна бордът на шефовете на " Булгаргаз " имаше диалог с сътрудниците от " Газпром ". Нямаме никакви терзания и никакъв знак, че ще има спиране на доставките, даже в противен случай. Те потвърдиха, че ще доставят освен в България, само че и в района, и в Европа. Те ще си извършват прецизно своите договорености и ще доставят количествата природен газ ", уточни Павлов, цитират от БНР.

" Булгаргаз " е обезпечил нужните количества природен газ за своите клиенти, уточни още Николай Павлов.

" Газпром " понижи през януари природния газ за Европа, за България доставките скочиха с 48%

Износът на газ за Китай набъбна за интервала 1,5 пъти

Очаква се природният газ у нас да поевтинее с сред 14% и 18% от февруари. Това се разбра от думите на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) Иван Иванов, по време на публичното разискване на цените на синьото гориво. Окончателното си заявление за цените, " Булгаргаз " ще внесе на 1 февруари.

Изпълнителният шеф на газовата компания Николай Павлов изясни, че има забележителна динамичност на пазара на природен газ в Европа. " Отначало имаше спадове. В последните два дни виждаме нарастване, само че при всички положения ние не чакаме изненади и ще има понижение на цената на природния газ ", добави Павлов.
 Съединени американски щати желаят да заменят съветския газ за Европа. Ето с какъв
Съединени американски щати желаят да заменят съветския газ за Европа. Ето с какъв

Очакванията са за покачване на цените на газа както в Европа, по този начин и в Азия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР