Във връзка с нападението на едноличната власт на Бойко Борисов

...
Във връзка с нападението на едноличната власт на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Отровното трио: Стоим до всеки, който уважава свободата

Във връзка с нападението на едноличната власт на Бойко Борисов против Телевизия Евроком и сериозно настроените публицисти Сашо Диков, Люба Кулезич и Владимир Береану, заявяваме, че това е следващият опит да бъде смачкана една медия и по този метод – потъпкана свободата на словото. Проверката на рекламодателите постоянно слага в застрашено състояние компаниите, които са се осмелили да доверят известността на продуктите и услугите си на този ефирен канал. Това плаши и бъдещите рекламодатели, като обрича на финансов провал всяка медия, подложена на сходен тормоз.

Последователната политика на Бойко Борисов да зарежда с европейски запаси доближените си медии и да удря, посредством органите на страната, други медии образуват онази медийна среда, за която се приказва в отчета на „ Репортери без граници “ и която подрежда страната ни 111-то място по независимост на словото. Особен парадокс съставлява хипотезата, че тези публицисти и малкия екран, в която работят, са засегнали националната сигурност на страната, откакто ги ревизира с изключение на Национална агенция за приходите и ДАНС.

Това нахлуване, осъществено със средства на българските данъкоплатци, е следващо доказателство за аргументите да протестираме и акцентира обстоятелството, че органите на страната се употребяват за почистване на политически сметки.

„ Отровното трио “ се „ роди “ в една към този момент премазана телевизия (BIT), а през днешния ден следим офанзива против идващ ефирен канал, в който гостуваме веднъж месечно в ефирен формат. Убедени сме, че журналистическото достолепие и сериозен взор са претекста за дейностите на Борисов. Но в случай че „ Отровното трио “ е даже дребна част от претекстовете за тези дейности, сме подготвени да спрем гостуванията си в Евроком и - също като министър-председателя - да седнем на дребен дънер в крайпътно село и да изричаме свободните си мисли. Ще стоим до всеки публицист, който не желае да мълчи като дънер и почита свободата повече от комфорта на мълчанието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР